Laminat Parke Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Çeşitleri Nelerdir

Laminat Parke Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Çeşitleri Nelerdir
25
Şubat
2021
Gönderen: Eray Grup Tarih: 25 Şubat 2021

Laminat parke, Isı yalıtımı, ses yalıtımı, dokuları ve dayanıklı olmaları nedeniyle çoğunlukla tercih edilen parke çeşidi laminat parkelerdir

Yaşadığımız mekanların kimliğini belirleyen en önemli dekorasyon malzemelerinden biri olan şüphesiz parkelerdir. Dekorasyonda karakteristik bir farklılaşmanın öncüsüdür.  Genişliği, dokusu, rengi ve kalitesi parke uygulamaları yaptırmadan önce göz önünde bulundurulması gereken önemli detaylardır. Hangi alanda kullanılcak, ne kadar süreyle kullanılacak, uygulama hangi mekana göre yapılacak vs. sorularının cevabını parke yaptırmadan önce belirlemenizde fayda olacaktır.

Laminat Parke Nedir?

Laminat parke, Isı yalıtımı, ses yalıtımı, dokuları ve dayanıklı olmaları nedeniyle çoğunlukla tercih edilen parke çeşidi laminat parkelerdir. Tercih edeceğiniz parke yaşam mekanlarının kullanım sıklığına göre, çeşitli kalınlıklarda seçilebilecek bu malzemeler, görünüş ve renk olarak olduça geniş çeşitleri vardır. Fiyatları oldukça uygunudur. Yaşanılan tüm mekanlarda sıcak, doğal, şık bir atmosfer oluşturur.

Desenlerine Göre Laminat Parke Çeşitleri Nelerdir?

Başlıkta bahsedilen desenine göre parke,aslında parkenin diziliş şeklidir. Laminat Parkelerin Altı farklı dizilişi vardır;

  • Tuğla Desenli Parke
  • Balıksırtı Desenli Parke
  • Çift Sıra Balıksırtı Desenli Parke
  • Çapraz Sepet Desenli Parke
  • Kare Sepet Desenli Parke
  • Zikzak Desenli Parke

 

Laminat Parke Tercih Ederken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Laminat parkede çok fazla çeşit (Renk, Doku, Kalite,Model, Genişlik vs.) bulunması uzun süren kararsızlıklara dönüşebilir. Bundan dolayı bu kararsızlığın önüne geçmek için, parke seçerken dikkat edilmesi gereken unsurları göz önünde bulundurmak gerektiğini düşünüyoruz. Bunları madde halinde sıralayalım;

  • Model ve Renk seçimi için ana kriter parkenin uzun ömürlü olmasıdır. Bazı modeller renk veya doku olarak diğer modellere göre çok daha cazip gelebilir lakin parke çabuk kirleniyorsa ya da kolay bir şekilde çizilebilecek bir kalitedeyse, doğru bir seçim olmayabilir. Bu hususa dikkat etmek gerekir.
  • Parkenin rengi belirlenmesinde mutlaka mobilyaları göz önünde bulundurmalıdır. Mobilya veya aksesuarlara karşıtlık meydana getirecek parkeler, hem mekanı daha dinamik gösterir hem de mobilyaları daha hoş görünmesini sağlar. Mobilyalarda olduğu gibi duvar rengi ya da duvar kaplamaları önceden belirlemek, parke seçiminde büyük kolaylık sağlayacaktır. Kararsızlığınız uzun sürmeyecektir.
  • Parke kalınlığı da, yine parkelerin mukavemeti açısından büyük önem taşımaktadır. Isı, ses yalıtım ihtiyaçları zeminin durumu ve hareket sıklığına göre parke kalınlığı seçilmektedir. Çoğunlukla 8mm parkeler bütün ihtiyaçları karşılasa da, ısı ve ses yalıtım performansı arttırılmış, 10 mm kalınlığındaki parke modelleri de iç mekan tasarımlarında rahatlıkla kullanabilmektedir.
  • Parke seçiminde, diğer önemli husus nerede kullanılacağıdır. Bu sebeple, parke imalatında ev ve ticari olmak üzere iki farklı parke sınıfı bulunur. Bu iki çeşit olan parkelerin dayanıklılığını esas alan aşınma sınıfları da vardır. Parkenin yıpranma sınıfı; parke uygulaması yapılacak zeminin üzerindeki yürüyüş ve kullanım sıklığına ve zeminin durumuna göre belirlenmektedir.
  • Parkelerde renk tercihi yaşam alanları ve ihtiyaçlara göre farklılık gösterir. Gri renkte olan parkeler ev ve ofiste modern bir atmosfer meydana getirirken, meşe rengi tonlarındaki parkeler, yaşam alanlarına daha sıcak ve doğal bir atmosfer katar. Açık renk tonundaki parkeler yaşam mekanlarını daha aydınlık bir görünüme kavuştururken, koyu renkler daha karanlık bir atmosfer oluşturmak için açık renkli mobilyalar ile bütünlülük sağlanabilir.
  • Parke kalınlıklarının yanında, her parkeye özel olarak tasarlanabilen bağlantı sistemleri de, parkelerin dayanıklılığını ve ömrünü etkiler. Satın aldığınız parkelerin bağlantı(kilit) sistemli olmasına ve bu sistemin dayanıklı olduğundan emin olunmalıdır.
  • Tercih ettiğiniz parke modellerinin kalite ve güvencesinden emin olmak için, parke sertifikalarına bakmanız uygun olur.
  • Parke tercihinde garanti süreleri de önemli bir husustur. 8 mm parkelerde 5-10 yıl, 10 mm parkelerde 10-15 yıl garanti süresi olabilmektedir. Ülkemizde bu garanti süresini sağlayan yerli firmalar vardır.
  • Laminat Parke tercihi yaparken, parkenin nitelikleri ve hangi zemin için daha kullanışlı olduğu hakkında firmamız Ankara Eray Grup parke ekibi ile fikir alışverişi yapmanızı öneriyoruz. Böylece, sizin için en doğru ve kaliteli malzemeyi seçip, uzun yıllar boyunca evinizde gönül rahatlığıyla kullanabileceksiniz.

Ankara Eray Grup olarak bizler 27 yılı aşmış parke uygulamaları tecrübesiyle sizlere Ankara’nın her ilçesine Liminat Parke uygulamaları ile kaliteli hizmetler sunmaktayız. Müşteri menuniyeti merkezli çalışma prensibini benimseyerek, müşterilerimiz için en uygunu ve doğrusunu yapmaya çalışmaktayız. Yaptığımız tüm uygulama ve işlemlerde kaliteli malzeme ve işçilik, olmazsa olmazlarımızdır. Sizler de parkenizi yenilemek ve parke dekorasyon işleriniz için bizimle irtibata geçerek fiyatlandırma ve uygulamalar ile ilgli her türlü bilgi için Eray Grup Ev Dekorasyon Hizmetlerini inceleyebilir ve kaliteli hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Diğer hizmetlerimiz:

- Ankara Mutfak Banyo Dekorasyonu

- Çimstone Mutfak Tezgah Modelleri

- Ofis Dekorasyonu Ankara