Evinizi Güzelleştirecek Cam Balkon Modelleri ve Dekorasyon Fikirleri

Evinizi Güzelleştirecek Cam Balkon Modelleri ve Dekorasyon Fikirleri
22
Mayıs
2021
Gönderen: Eray Grup Tarih: 22 Mayıs 2021

Evinizi güzelleştirecek Cam balkon modelleri ve dekorasyon işleri ile her türlü Ankara Cam balkon hizmetleri için Eray Gruptan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Yaz ya da kış fark etmeksizin evinizin balkonunda oturup kahve keyfi yapmak çok güzel olurdu değil mi? İşte yeni nesil cam balkon modelleri sayesinde bunu gerçekleştirebilirsiniz. Cam balkonun size sağlayacağı avantajlar sadece kahve ya da çay keyfi yapmanıza imkân vermesi değildir elbette.

Cam balkon avantajları olarak sayılabilecek pek çok maddenin ilki ısı yalıtımıdır. Son dönemde ısıcamlı olarak yapılan cam balkonlarda bu avantaj daha da artmış durumda. Isı yalıtımı evinizin ısınma giderlerini azaltacak ve dolayısı ile bütçenize de destek olacaktır. Diğer bir avantajı ise pratik ve fonksiyonel oluşudur. İstediğiniz zaman dakikalar içinde balkonunuzu açık balkona dönüştürebilirsiniz. Raylı sistemler sayesinde camları bir tarafa toplayarak temizliğini de kolaylıkla yapabilirsiniz. Bir diğer özelliği ise;  binanıza, evinize çok şık ve modern bir hava katmasıdır. Cam balkon modelleri dâhilinde var olan bu değerli özellik, estetiğe önem veren insanlar için en önemli avantajı olarak değer bulur.

En Çok Kullanılan Cam Balkon Modelleri

En çok kullanılan cam balkon modelleri dediğimizde aklımıza gelen, klasik cam balkon ve ısıcamlı cam balkondur. Son dönemde güneş ışığını da dışarıda bırakmak ya da mahremiyetine daha fazla önem verenler için içten jaluzili cam balkon sistemleri de oldukça rağbet görmektedir. Kişilerin ve yapıların ihtiyacına göre belirlenen modellerin uygulamalarının işinin ehli firmalar tarafından yapılması elzemdir. Kullanılan malzeme ne kadar kaliteli olursa olsun, montaj sırasında yapılan hatalar nedeniyle cam balkon modelleri ve uygulamalarından hedeflediğiniz verimi alamayabilirsiniz.

Cam balkon sistemleri  ürünlerimiz hakkında  daha detaylı bilgi almak için hemen  https://www.eraygrup.com/urunlerimiz/cam-balkon-sistemleri adresini ziyaret edebilirsiniz.

Cam Balkonda Renk Seçiminin Önemi

Cam balkonda renk seçimi, kişisel tercihlerinize ve binanızın dış cephesine bağlı olarak yapılabilir. Renk seçiminin sadece estetik açıdan değil, cam balkon yaptırma nedeninize de uyması önemlidir. Cam balkonda renk seçimi ile ilgili değerlendirmeniz gereken pek çok kriter vardır.

  • Yeni bir binada korkuluklarla uyumlu olan cam rengi elbette çok daha şık duracaktır.
  • Manzaralı bir balkonunuz varsa, manzarayı kapatmamak adına şeffaf cam seçebilirsiniz.
  • Müstakil ve çok güzel ışık alan bir evde füme ya da bronz renk ideal bir renk seçimidir.
  • Kafeterya, lokanta gibi ticari işletmelerde tercih edilen cam balkon modellerine bakılmaksızın en uygun olan şeffaf renkli camlardır.
  • Mahremiyet sizin için önemliyse özellikle gündüzleri füme renk camlar en fazla mahremiyet sağlayan renk olacaktır.
  • Bütün bunların yanında site ve ya bina yönetiminin aldığı bir karar varsa o kararda belirtilen renkte cam kullanmak zorunludur. Yanı bu durumda sizin kişisel tercihiniz değil önceden belirlenen cam rengi uygulanmalıdır.

Cam Balkonda En Çok Kullanılan Renkler

Cam balkon modelleri için belli başlı renkler bulunur. Şeffaf renk en çok kullanılan renk olmakla birlikte vizon ve füme de son dönemde sıklıkla tercih edilmektedir.  Cam balkon için seçilecek cam rengi belirlenirken cam renginin size vereceği avantajlar ve özellikleri de dikkate alınmalıdır.

Vizon ya da füme renkli camlar, genel olarak çok ışık alan ve müstakil evlerde daha çok tercih edilir. Hem mahremiyet hem de ısı yalıtımı sağlar. Güneş ışığını yansıtma özelliğinden dolayı içerisini daha serin tutar ve dışarıdan içerisinin görünmesine engel olur. Ama ticari işletmeler, kafe ve restoranlar gibi alanlarda uygulanan cam balkon modelleri için şeffaf cam, her daim popülerliğini korumaya devam edecektir.

 

Fonksiyonel Cam Balkon Perde Çeşitleri

Cam balkon modelleri uygulandıktan sonra veya montaj esnasında perde montajı da yapılabilir. Sonradan uygulanan cam balkon perde çeşitleri olarak, genelde jalûzi veya briz tercih edilir. Ama ısıcamlı olan cam balkonlarda, eğer talep ederseniz iki cam arasına içten jalûzi yerleştirme işlemi yapılır. Bu yöntem diğer cam balkon perde çeşitlerine göre biraz daha maliyetli olsa da uzun dönemde çok kullanışlıdır. Toz toplamaz, temizlik gerektirmez. Kullanımı çok kolay ve pratiktir.

Plicell Perde

Plicell perde, cam balkon modelleri için, kullanıcılar tarafından en uygun perde çeşidi olarak değerlendirilmiştir. Uygulaması kolay ve kullanımı pratiktir. İstenen renk ve desende bulunabildiği için dekorasyonla da uyum sağlar. Diğer cam balkon perde çeşitleri ile kıyaslandığında çok daha ekonomiktir. Plicell perde çeşitleri içinde zebra modeller de olduğundan çift fonksiyonludur. İstenildiği zaman tül, mahremiyet istenildiğinde de perde fonksiyonu kullanılır. Teknolojinin son dekorasyon trendi olarak kabul edilen cam balkon sistemleri gün geçtikçe yeniliklerle gelişmektedir. Siz de evinizde yazın balkon kışın bahçe keyfini yaşamak isterseniz kaliteli bir cam balkon uygulayıcı firması bulmalısınız. Aksi takdirde cam balkon hayaliniz sizin için bir kabusa dönüşebilir.

Eğer siz de evinizi güzelleştirecek cam balkon uygulaması hizmeti almak istiyorsanız, alanında uzman dekorasyonculardan oluşan kadrosu ile ön plana çıkan Eray Grup ile hemen https://www.eraygrup.com/iletisim adresinden iletişime geçebilirsiniz.