Villa Dekorasyonuna Nereden Başlanmalı?
23
Şubat
2021
Gönderen: Eray Grup Tarih: 23 Şubat 2021

Villa dekorasyonu, deneyimli ve etkinliği yüksek personellere yaptırılmalıdır. Villa dekorasyonu, önce villanın araştırılması ve incelenmesiyle başlar.

Villa Dekorasyonuna Nereden Başlanmalı?

1-Villa Dekorayonu Nedir?  

Villa dekorasyonu, deneyimli ve etkinliği yüksek personellere yaptırılmalıdır. Villa dekorasyonu, önce villanın araştırılması ve incelenmesiyle başlar. Lüks villaların amatörlere teslim edilmesi önceden öngörülmeyen problemlere yol açabilir.eraygrub.com internet sitesini ziyaret ettiğinizde villanızın dekorasyonuyla ilgili her türlü sorularınızın cevaplarını alabilirsiniz. Dekorasyon ve tadilat çalışmalarında yaşam alanlarınızın hasar görmemesi gerekmektedir.                                       

Villalar, diğer yaşam alanlarına göre hem görsel olarak hem de maddi anlamda çok daha lüks yapılar olarak değerlendirilir. Bu yapıların dekorasyon çalışmaları da daha zahmetli ve maddi olarak külfetli olabilir. Villalar dekorasyon ve tamirat sonrasında daha güzel bir yaşam alanına dönüşürler. Ayrıca maddi değerleri dekorasyon sonrasında daha çok artacaktır.

Villaların tasarım süreci ile ilgili olarak en önemli aşamalarından birisi de iç mimari tasarımıdır. İnsanların zamanlarının çoğunluğunu içinde geçirdiği odalar, salon, mutfak, banyo gibi iç mekanların tasarımı ve dekorasyonu iç dünyalarını ve karakterlerini yansıtır.

Günümüzde insanlar, villalarıyla duygusal bir bağ kurmakta ve villalarının tasarım ve dekorasyonlarının kaliteli ve estetik olmasını istemektedirler. Villa dekorasyonu, bireylerin zevkine, isteklerine, ihtiyaçlarına ve bütçesine göre şekillenmektedir. Villa tasarım ve dekorasyonunda mimarlardan destek almak gerekmektedir. Villa dekorasyonunda özellikle iç mimari tasarım çalışmalarının etkili yapılması gerekmektedir. Dekorasyon için proje ve mekan tasarımı mutlaka profesyonellere yaptırılmalıdır.Villa dekorasyonuna öncelikle konu ile ilgili eraygrup.com internet adresi incelenerek başlamak yararlı olacaktır.Dekorasyonla ilgili mimar ve iç mimar ekibinin belirlenmesi ve projelerin oluşturulması gerekmektedir. Villanın cephesi,çatısı,terası,balkonları,bodrumu ve diğer alanları birbiriyle uyumlu bir şekilde dekore edilmesine dikkat edilmelidir.Villanın iç mekan tasarımı ve dekorasyonu özellikle villanın sahibinin ilgi ve ihtiyaçlarına göre şekillenir.

2-Villa Dekorasyonuna Nereden Başlanır?

Villa tadilat ve dekorasyonuna, duvarların düzeni ve görünümü ayarlanarak başlanır. Bunlar; villaya gerekirse pencere eklemek veya kapatmak, çeşitli güvenlik önlemleri sağlayacak alanlar oluşturmak, villanın havalandırma durumunu düzenlemek gibi çalışmalardır. Villanın duvarları düzenledikten sonra iç döşeme kısımları ve çeşitli ısı yalıtım özelliğine sahip, yıkanabilen, silinebilen parkelerde zemine uygun bir şekilde yerleştirilir. Villadaki, kablo döşemeleri öncelikle tamir edilmeli ve teknolojik gelişmelere uygun sistemler kurulmalıdır.

Villaya iç dekorasyonun en önemli parçalarından birisi olan, güvelik kamera ve alarm sistemleri, ses ve görüntü içerikli mültimedya sistemleri kurulmalıdır. Villanın iç dekorasyonun unda boya çalışmaları kaliteli bir şekilde yapılır. Boya işlemlerinden sonra villanın aydınlatma sistemleri gözden geçirilir.

Villa iç mekan tasarımında yapılması gerekenler;

  1. Zemin kaplamalarının malzeme, renk, doku özellikleri belirlenir
  2. Duvar kaplamalarının malzeme, renk, doku özellikleri belirlenir
  3. Tavan kaplamalarının malzeme, renk, doku özellikleri ve anahtar, priz, aydınlatma sisteminin nasıl yapılacağı belirlenir
  4. Kapı, sabit mobilya, dolap ve diğer ahşap imalatların tasarımları ve seçimleri ile yatak, koltuk, masa, sandalye, sehpa gibi hareketli mobilyaların tasarımları ve malzeme, renk, doku seçimleri belirlenir
  5. Halı, kilim, perde, örtü gibi kumaş tipleri, desen ve doku seçimleri belirlenir
  6. Villanın akustik çözümleri, merdiven tasarımı, teraslar, tezgah, mutfak dolapları belirlenir
  7. Yatak odası, banyo, salon, koridor, yemek bölümü gibi mekanların genel karakterleri ile sauna, spor odası, oyun odası, hobi odası, çalışma odası  gibi özellikli mekanların tasarımı ve dekorasyonları yapılır.

Günümüzde mimari, iç mekan tasarımı ve dekorasyon açısından oldukça fazla seçenekler bulunmaktadır. Günümüzde, villa dekorasyonunda kullanılacak mobilya ve malzemelere ulaşmakta ve kullanmada bir problem yaşanmamaktadır. Dekorasyon açısından, mimari malzeme dünyası oldukça geniştir. Kaliteli ve estetik dekorasyon için kaliteli ve doğal malzemeler kullanmak gerekmektedir.

ErayGrup - Ankara Ev Villa Tadilat Dekorasyon - İç Dekorasyon Ürünlerimiz