Ahşap Mutfak Dolaplarının Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

Ahşap Mutfak Dolaplarının Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?
23
Şubat
2021
Gönderen: Eray Grup Tarih: 23 Şubat 2021

Ahşap Mutfak Dolap modellerinin avantaj, dezavantajları ve fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Eray Grup hizmetinizdedir.

Geçmişte, eski Türk filmlerini izlediğimiz zaman muhtemelen dikkatinizi çekmiştir, o zamanlar ahşap mobilyalar son derece modaydı ve oldukça ilgi çekiciydi. Cilalı ya da cilasız ihtişamlı ahşap mutfak dolaplarının yanında ahşap masalar, koridorda ve antrede büyük boy ayakkabılıklar, portmantolar, yerine göre duvarlar dahi ahşap kaplıydı. Seksenli yıllarda ahşap rengi olan açık kahverengi ve sarı arası renk bir zamana damgasını vurmuştur. Ancak nedense bu çok beğenilen bu ahşap modası sonlandı. Yerini kaplamalı, parlak, plastik malzemenin sağlamlaştırılmış versiyonlarından olan modern mutfak dolapları yerini aldı. Her şeyde olduğu gibi moda kendini mobilyada da sürekli yeniler. Bu son moda ve ahşap mobilyaları Ankara’da  siz değerli müşterilerimizle buluşturmaya hazırız.

Bir Klasik Olarak, Ahşap Mutfak Dolap Modelleri

Ahşap mutfak dolapları modelleri mat masif ahşabın son model tasarımları ile müşterilerimize Ankara’da hizmet vermekteyiz.Çok daha az yer kaplayan uygun boyutta ahşap kesimler, mutfaklarda az yer kapladığı gibi yaşadığımız her yerde az yer kaplıyor. Evin pozitif enerjisinin evin içerisinde rahat bir şekilde dolaşabilmesi için, kendinizi baskı altındaymış ve sıkıştırılmış gibi hissetmemeniz için evde her yere eşyalar koymamalısınız. Özellikle mutfaklarda rahatça hareket edebilmek ve ferah hava  oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz.

Evinizin veya ofisinizin herhangi  bir bölümüne yerleştirebileceğiniz görünmez mutfaklar, geçmişte günümüze bir köprü görevi gören ahşap materyaller ile süslenmektedir. Odanızın herhangi bir yerine yerleştirilebilen modern mutfaklarda dolap kapakları kapatıldığında tam olarak büyük bir dolap, bir kütüphane gibi görünebiliyor. Dilediğinizde kapakları tekrar açarak mutfağa çevirebilirsiniz. Bu tarz mutfaklarda tercih edilen esas madde de ahşaptır. Beyaz renkli veya diğer  renkli olan ahşap mutfakların kapatıldığında, göründüğünden çok daha güzel ve şık görünen ahşap mutfaklar, genel oda dekorasyonunun havasına uygun olarak farklı renklerden de tercih edilebiliyor.

Ahşabın farklı tonlarını istediğiniz şekilde mutfağınızda kullanabilirsiniz. Şayet küçük metrekareli bir mutfağınız varsa ahşap mutfak modelleri seçerken açık renkleri tercih edilmelidir. Çünkü açık renkler mutfağınızı daha geniş ve ferah gösterecektir. Geniş mutfağa sahipseniz mekanda mutfak adası kullanabilirsiniz. Mutfak adasını hem yemek hazırlığı hem de yemek yiyebileceğiniz bir alan olarak düşünebilirsiniz. Yüksek bar tipi taburelerini ahşap, rustik ya da hasır malzemelerde seçmeniz mutfağınızda şık bir dekorasyon görünümüne kavuşacaktır.

Seramik, paslanmaz çelik, doğal taş gibi pek çok yapı unsuru ile uyum içinde olan ahşap mutfak modelleri ile dilediğiniz dekorasyon fikirlerini uygulayabilirsiniz. Eğer modern bir mutfak dekorasyonu istiyorsanız, ahşap mutfak modellerini siyah tezgahlarla bütünleştirebilirsiniz. Aynı zamanda paslanmaz çelik ankastrelerle de modern mutfak dekorasyonunu daha da güçlendirebilirsiniz. Şayet vintage tarzı bir mutfak dekorasyonu planlamak istiyorsanız, ahşap mutfak modelleri seçiminizi eskitilmiş, patineli örneklerden seçebilirsiniz.

Ahşap mutfak modelleri ile aydınlatma unsurları da mutfağınızın genel havasına olumlu anlamda katkı sağlayacaktır. Örneğin ferforje, bakır ya da gemici sarkıt lambalar ile mutfağınızı tamamlayabilirsiniz. Ayrıca rustik raflar ve taş görünümlü duvar dekorasyon fikirleri de ahşap mutfak modelleri için iyi bir fikir olduğunu düşünüyoruz. Eğer mutfağınızda ahşabın doğal dokusunu kullanmak istiyorsanız, dekorasyon fikirleri açısından hayli fazla örnekler bulunuyor. Mutfak dekorasyon fikirleri ahşap mutfak modelleri ile size ilham verecektir.

Ahşap Mutfak Dolaplarının Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

  1. Ahşap mutfak tercihinde bulunacaksanız satın almadan önce dikkat etmeniz gereken hususları sizler için sunuyoruz. Verdiğimiz bilgiler ışığında mutfak dekorasyonuna yön verebilirsiniz.
  2. Mutfağınız küçük ise koyu tonlardaki ahşap mutfak tercih etmemelisiniz. Koyu renk mutfağınızın küçük görünmesine yol açar.
  3. Mutfağınız yeterli gün ışığı almıyorsa koyu renk ahşap tercih etmeyin. Eğer illa koyu renk tercih edecekseniz mutfak dekorasyonu sırasında aydınlatma armatürleri ile mutfağınızın yeterli aydınlatmaya sahip olmasını sağlamalısınız. Aksi taktirde mutfakta bulunmaktan çabuk sıkılabilirsiniz.
  4. Koyu renk ahşap mutfak tercih edecekseniz, zemin kaplamalarında açık renk seramik ya da laminat parke ile renk kontrastı oluşturmalısınız.
  5. Alt dolap ile üst dolap kapaklarında farklı ahşap desenleri ya da renkleri tercih edebilirsiniz. Açık renk üst dolap ile ahşap alt dolap birbiri ile uyum içinde olacaktır.
  6. Alt dolap ile üst dolap arasındaki seramikleri seçerken dikkatli olmalısınız. Seramiklerin ebatları ve renkleri uyumlu olmalıdır. Bu uyumu yakalayabilmeniz için sizinle Ahşap Renk ile Uyumlu Renkleri firmamızda siz değerli müşterilerimize sunuyoruz. Bu renk paletleri aracılığıyla uygun tonda seramik seçimi yapabilirsiniz.
  7. Ahşap mutfak kapaklarının kullanımında dikkat edilmesi gerekir. Kapakların darbe alması durumunda, zarar gören yerin tamir edilmesi neredeyse imkansızdır. Bu sebepten mutfak dolap kapaklarını darbelerden korumanız gerekir.
  8. Ahşap mutfakların temizlenmesi oldukça kolaydır. Ilık su ve aşındırıcı etkisi olmayan temizlik deterjanları ile kolaylıkla temizlenebilir.

ANKARA AHŞAP MUTFAK HİZMETİ

Sonuç olarak ahşabın güzelliği her daim çekici olmaktadır. Küçük yerlerde bir alanın farklı amaçlarla  kullanılması gerektiğinde ahşap mutfak sistemleri televizyon ile birleştirilerek televizyon ünitesi olarak  kullanılması da oldukça yaygındır.

Mutfak Dolapları ile ilgili ürünlerimiz için https://www.eraygrup.com/urunlerimiz/mutfak-dolabi linkine göz atabilirsiniz.

Mutfak dekorasyonunda ahşabın etkisi gösterebilecek, kaliteli işçilik ve istediğiniz farklı tarzlada dekorasyonlar için Ankara’nın her yerine hizmet veren firmamızla iletişim kurabilirsiniz.