Akrilik Kapak Mutfak Dolabı
10
Temmuz
2020
Gönderen: Eray Grup Tarih: 10 Temmuz 2020

Akrilik Mutfak Kapağı Nedir? Akrilik mutfak kapakları çizilmez akrilik pvc ile kaplıdır. Bu pvc'nin altında renk ya da kaplama bulunur.

Neden akrilik mutfak? Akrilik dünyada en çok kullanılan mutfak dolabı modelidir. Uzun yıllar boyunca kullanılabilmesi ve çizilmeye karşı dayanıklı olmasıyla tercih sebebidir. Akrilik Mutfak Kapağı Nedir? Akrilik mutfak kapakları çizilmez akrilik pvc ile kaplıdır. Bu pvc’nin altında renk ya da kaplama bulunur. Üst yüzeyde ise milimetrik olmasına rağmen oldukça güçlü bir jelatin yapı bulunur. Bu kaplama akrilik yüzeyi örter ve parlaklığını artırır. Alt yüzeyde bulunan MDF tabaka çepeçevre bu pvc ile kaplandığı için nem ve suyu geçirmesi imkansız olur.

Geçtiğimiz zamanlarda kullanılan akrilik kapakların tercih edilmeme sebebi çabuk çizilebilir olmasından kaynaklanıyordu. Ancak uzun bir dönemdir çizilmez akrilikler kullanılmaya ve sıkça tercih edilmeye başlandı. Parlaklık değeri çok yüksek miktarlarda olan akrilik kapaklar birbirinden uzun ve zor yöntemler ile fırınlanma yöntemi kullanılarak üretiliyor. Çok çeşitli renklerle kullanılan bu akrilik kapakların yoğunlukla tercih edilmesinin bir diğer nedeni ise yine bu renklerin çok uzun süre kullanımda solmaması ve kolay temizlenebilir bir yapısının olmasıdır.

Günlük hayatımızda oldukça fazla karşımıza çıkan akrilik kapakların kullanım alanları şu şekilde özetlenebilir;

  • Yatak odası
  • Banyo ve banyo dolapları
  • Portmanto
  • Ayakkabılık
  • Dolap kapakları
  • Sürgülü elbise dolapları ya da mutfak dolapları
  • TV üniteleri
  • Banka ve hastane dâhil olmak üzere uzun süre kullanımı sağlamak amacıyla tüm ofis mobilyaları

Bu ve bunlar gibi günlük hayatta sıkça karşımıza çıkan hatta görünümü ile beğeni toplayan ve uzun yıllar kullanım garantisi olan akrilik kapaklarda veya akrilik yapılarla karşılaşmak mümkündür. Akrilik malzeme kolay bir şekilde temizlenebilirliği ve hijyenik olması ile de ev hanımlarının işini kolaylaştırmaktadır. Ücret olarak diğer malzemelere göre biraz daha fazla olsa da uzun vadeli düşünüldüğünde aslında avantajlı bir modeldir.

Akrilik mutfak dolaplarının artılarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Çok kaliteli bir yapısı vardır.
  • Temizlemesi oldukça kolaydır.
  • Çizilmez yüzeylidir.
  • Suya karşı da dayanıklıdır.
  • Parlak ve mat olarak hazırlanabilmektedir.
  • Parlak olan model oldukça şıktır ve ayna yüzeyi gibi parlamaktadır.

Akrilik mutfak dolapları aynı zamanda çevre dostu ve güvenli bir üründür. Üzerinde oluşabilecek küçük çizikler mikrofiber bezler ile kolayca yok edilebilir. 2018-2019 yılında ankastre mutfaklarda en çok kullanılan mutfak dolabı kapağı olmayı başararak, tüm dünyada ne kadar çok tercih edildiğini kanıtlanmıştır.

Ülkemizde Akrilik Mutfak Dolapları Tercih Edilme Durumu Nedir?

Akrilik mutfak dolapları Türkiye’de ve Dünya’da son zamanlarda ev hanımlarının en çok tercih ettiği mutfak modellerindendir. Bunun nedeni ev hanımlarının dayanıklı ve uzun ömürlü eşyalara oldukça değer vermesidir. Kapaklar çizilmez ve nem geçirmez panelleri sayesinde hammadesi olan MDF plakayı çok uzun yıllar kusursuzca muhafaza edebilir. Çizilmemesi ve kimyasallara, neme, buhara ve güneş ışıklarına dayanıklı olması dayanıklılık konusunda üst düzey kriteleridir.

Akrilik Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir?

Akrilik mutfak dolaplarını temizlemek oldukça kolaydır. Bunun nedeni zaten pürüzsüz bir pvc yüzeye sahip olması ve akrilik yapısından dolayı kir, toz tutmamasıdır. Fakat yinede akrilik mutfak dolaplarını temizleme metodlarından bahsedeceğiz.

  • Öncelikle akrilik kapaklarınızı sadece ılık bir su ve mikrofiber bez ile temizleyebileceğinizi bilmelisiniz. Aslında ılık su ve yumuşak mikrofiber dokudaki bezler, tüm kapak modelleri için önerilir. Çünkü kimyasalların zamanla oluşturacağı aşınmalar her zaman mümkün olabilen bir sonuçtur.
  • Akrilik kapaklar kaygan yüzeye sahip olduğu için nemli bezin ardında bırakacağı nem dalgalarına karşı kurulama bezini hazır tutmalısınız. Bunun içinde birinci sınıf bir mikrofiber havlu tercih etmelisiniz.
  • Çamaşır suyu, veya diğer yağ çözücü kimyasallar ile temizlik yapılabilir. Yarım litre ılık bir suya birkaç damla kimyasal temizleyici koymalısınız. Çünkü etkileri hemen görülmese de uzun zamanlardan sonra akrilik kapaklarda renk solması ya da aşınma gözlemlenebilir.

Akrilik Mutfak Dolaplarıyla İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Akrilik kapaklarınız su geçirmez ve çizilmezdir. Ama mutfak montaj ustanıza akrilik kapakların kalitesini sorun.
  • Birinci sınıf akrilik kapaklar ancak çizilmez ve dayanıklıdır. Eğer kendiniz bu konudan emin olmak isterseniz öncelikle herhangi bir kapağı kaldırın. Sizi hafiften zorlayacak kadar ağır olmalı. Birinci sınıf MDF üzerine akrilik pvc yüzeyi eklenip eklenmediğini böylece anlayabilirsiniz.
  • Öte yandan kapak renginizin ve parlaklığının göze hoş gelecek kadar parlak ve canlı olması gerekir. Soluk renkleri aşina olmasanız bile hemen anlarsınız.
  • Birinci sınıf akrilik kapaklara sahip olsanız bile şunu unutmayın ki çizilmezlik ufak darbeler için geçerlidir. Sonuç olarak şiddetli çarpma durumunda akrilik mutfak dolaplarınız zarar görebilir. Dikkatli olmalısınız.
  • Bir diğer husus kimyasal temizleyiciler. Çamaşır Suyu, Krem içeren gibi yoğun kireç çözücü ve diğer çamaşır suyu katkılı temizleyiciler asla direkt dolabınıza temas etmemelidir. Bir litre suya ancak bir-iki damlatarak kullanabilirsiniz. En güzel yöntem ise sık sık ılık, nemli mikro fiber bezlerle silmektir.
  • Akrilik mutfak dolapları UV ışınlarına dayanıklı olsa da her zaman tedbirinizi almalısınız. Güneş değil ahşabın, taşın bile rengini değiştirir. Bu yüzden mutfak kurulumlarınızda güneşli alanlardan kaçının veya jaluzi perde ya da bir set ile mutfağınızı direk güneş ışığından uzak tutunuz.
  • Akrilik mutfak dolaplarınızın alt grubunu membran ile tasarlamak isteyebilirsiniz ya da laminat olarak tasarlayabilirsiniz.

Akrilik Mutfak Dolabı Modellerinin Ömrü Ne Kadardır?

Bu kaplama yaklaşık olarak 20 yıllık bir ömre sahiptir. Tabi bu sürecin sonucunda çürümesi söz konusu değil. Kullanan kişinin mutfak dolaplarına ne kadar özen gösterdiğine de bağlı olarak dolabın ömrü çok daha uzar.

Akrilik mutfak dolaplarının ömrünü nasıl uzatabiliriz? Neler Yapabiliriz?

  • Öncelikle kimyasal temizleyiciler kullanılmamalı. İlla kullanılacaksa da bir litre suya bir kaç damla oranında olmalı.
  • Temizliği suyu sıkılmış, mikrofiber bezle yapılmalı.
  • Güneş alan cepheden konumlamaktan kaçınılmalı.
  • Mutfak dolabında kullanılan raflar MDF olacağı için su geçirmez özellikte olacaktır. Fakat yine de raf bezleri satın alarak nemden koruyabilirsiniz.

 

Bu anlattığımız bilgiler ışığında 1993 yılından bugüne mobilya sektörün de mutfak dolabı çeşitleri ve fiyatları mutfak tezgahı imalat olarak ilk tercihler arasında yer alan firmamız, Ankara`nın tüm ilçe ve köylerine hizmet götürmektedir. Uygun fiyat avantajı kaliteli hizmet tüm mobilya imalatı yapımında kaliteden ödün vermeden hizmet sunan, bütün imalat bölümleri ile işine özen gösteren ve müşteri memnuniyeti odaklı bir firmadır. Her türlü soru, bilgi ve fiyatlar için bizimle iletişime  geçebilirsiniz.

Diğer mutfak dolabı modelleri hakkında bilgi almak için linki inceleyebilirsiniz.

Bazı Hizmetlerimiz: