Ankara Villa Çatı Yalıtım: Yapım Onarim Ve Yenileme Hizmetleri

Ankara Villa Çatı Yalıtım: Yapım Onarim Ve Yenileme Hizmetleri
25
Şubat
2021
Gönderen: Eray Grup Tarih: 25 Şubat 2021

Eray Grup ile Ankara'da kaliteli ekibimiz ile vila çatı yenileme, çatı yapımı ve onarımı hizmeti veriyoruz. Detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.

Yapıların en üstünde yer alan ve dış dünya ile doğrudan temas eden tüm kısma çatı denilmektedir. Ankara Eray Grup Çatı konusunda alanında uzman kadrosu ve 27 yılı aşkın tecrübesiyle ile sizlere hizmet vermektedir.

Çatı yapımı son yıllarda çeşitli malzemeler kullanılarak yapılmaktadır. Bu fa malzemeleri birbirlerinden ayıran özellikler ise;

  • Fiyatları
  • Kullanım amaçları
  • Görünüşleri
  • Kullanım ömürleri olmak üzere dört grupta toplanmaktadır.

Eray Grup Villa Çatısı Onarımı, Villa Çatı Yapımı ve Villa Çatı İzolasyonu

Çatılar binaların en üst kısımlarında konumlandırılmaktadır. Binayı güneş,yağışlar ve diğer atmosfer etkilerinden (Yağmur, Kar, Güneş, Sıcak, Soğuk vs. ) korumasına yardımcı olur. Çatılar taşıyıcı ana kısım ve çatı kaplaması olmak üzere iki kısımdan meydana gelir. Çatı onarım işlemlerinde taşıyıcı ana sistem ve kaplama kısımları ayrı olarak değerlendirilmektedir. Eski ya da yıpranmış malzemeler yenisi ile çok geç olmadan değiştirilmelidir. Çatılardan ısı akımı toplam kayıp içerisinde yüzde 25’ e kadar varmaktadır. Bu yüzde 25’lik oran soğutma ve ısıtma giderlerini gereksiz arttırdığı gibi konforu olumsuz anlamda etkilemektedir. Binalar için son derece kritik olan çatıların bakım ve tadilatı için gerekli hassasiyet gösterildiği takdirde, çatı sistemlerinden en yüksek düzeyde verim sağlanabilmektedir.

Çatı tadilatı uygulamasına girişmeden önce çatı iskeleti, baca sıvaları, baca dipleri,  su dereleri vs. dahil tüm çatı malzemeleri Fimamızın uzman bir ekibi tarafından en ufak detaylarına kadar gözden geçirilir. Hasar almış, yıpranmış kısımlara tadilat yapılsa bile verim alınamayacak halde olduğu saptanırsa, çatıları tamir etmek yerine, ayrıntıları dikkate alarak yeni bir çatı yapılması hem daha sağlıklı olacaktır hem daha güvenli olacaktır. Biz müşterilerimize çatı inceleme sonucunda gerekli bilgileri veriyoruz. Bu yönde de fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Çatı İskeleti Tamiri: Taşıyıcı sistemi tahta ile yapılmış çatılarda dış etkenler sebebiyle zamanla kırılma, esneme ve çürüme gibi durumlar meydana gelebilir. Hal böyle iken, çatı sistemi beklenen fonksiyonelliği tam olarak yerine getiremez, bu tarz yıpranmalar çatının çökmesine ve ani bir rüzgarda çok fazla hasar olmasına neden olabilir. Ki daha kötüsü ölümlü ve yaralanmalı  kazaların yaşanmasına sebebiyet verebilir. Mutlaka hasar görmüş çatı iskeleti elemanları, işin ehli firma aracılığıyla yenisi ile değiştirilmesi sağlanmalıdır.

Baca Diplerinin Tamiri:  Baca dipleri farklı farklı su geçirmez izolasyon malzemeleri ile su sızmalarına karşı muhafaza edilmektedir. Yalıtım malzemeleri kötü hava koşullarının etkisiyle belli bir zaman sonra hasar görebilir, belli aralıklarla baca dipleri kontrol edilerek yalıtım özelliğini kaybetmiş veya kaybetmek üzere olan malzemelerin yenisi ile değiştirilmesini tavsiye ediyoruz.

Kiremit Çatı Kaplamalarının Tamiri: Bir çatının kiremit ile kaplanabilmesi için çatıda merteklerin üstüne kiremit altı tahtası döşenmesi ve daha sonra bu tahta kaplamaların üstüne de kaliteli bir su geçirmez membran örtüsü serilmesi lazımdır. Bu örtü kiremitlerden içeri sızabilecek suyun aşağıya geçmesini önelemek için kullanılır. Çatı kiremitleri ayrı ayrı kontrol edilmeli kırık ve eskimiş kiremitler yenisi ile değiştirilmesi sağlanmalıdır.

Su Yalıtım Örtüsü: Delinmiş, Aşınmış ya da yıpranmış su yalıtım örtüleri çatı yalıtım malzemeleri standardına uygun yeni ve kaliteli malzemeler ile değiştirilmesi sağlanmalıdır.

Su Dereleri: Su yalıtım membranı ya da sürme temelli çatı yalıtımı malzemeleri ile dere kaplanır. Su Dereleri dikkatle gözden geçirilmesi gerekir; yırtılan ve kabarmış membranlar yenisi ile değiştirilmesi sağlanmalıdır.

Eray Grup Çatı Yenileme ve Onarımı

Villa Çatı Onarımı ve Yapımı  Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

  1. Villa Çatı Tadilat ve yenileme uygulamalarında kullanılan malzemeler mümkünse CE belgeli, yoksa TSE belgeli olması güvenliğiniz için oldukça önemlidir.
  2. Villa çatı tadilatı yenilemesi uygulamalarında kullanılacak kaplama veya izolasyon malzemeleri, proje ya da ayrıntıya göre kullanılmalıdır. Eğer bu mümkün değilse malzeme üreticilerinin teknik kılavuz ve broşürlerde tavsiye ettiği şekilde uygulanması sağlanmalıdır.
  3. Çatı yapımı ve tadilat uygulamasında çalışan ekip mutlaka kişisel koruyucu ekipmanlarını kullanmalı, malzeme ve yangın güvenliği sağlanması şart koşulmalıdır. Uygulamada gazlı ısıtıcı kullanılacak ise çalışma bölgesinde mutlaka ama mutlaka yangın tüpü bulundurulması sağlanmalıdır.
  4. Son olarak da müşterilerimize Merdiven altı olarak tabir edilen firmalara güvenmemesini tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde Hem güvenliğinizden, hem paranızdan, hem de zamanınızdan olursunuz. Dikkatli bir araştırma yapmalısınız.

İncek başta olmak üzere villa yapımı işleriniz için kaliteli ekibi ile Eray Grup hizmetinizdedir. https://www.eraygrup.com/hizmetlerimiz/incek-villa-tadilati-dekorasyonu

Villa Çatı Oluk Sistemleri

Eksiz yağmur taşıma sistemi, detaylardaki titiz tasarımı, eşşiz estetik görünüşü ve teknik özelliklerinin yanı sıra, sunmuş olduğu zengin model ve renk natifleriyle kullanıcılarına fark yaratan özgünlük kazandırıyor. Sistem, kimyasal, mekanik, UltraViyole ışınlarına ve ısıl tepkilere karşı göstermiş olduğu mukavemet sayesinde, zorlu iklim şartlarında villanız çatısında güvenle kullanabileceğiniz ideal bir çözüm sunuyor. 

Villa Çatı İzolasyon Uygulaması

Çatı yalıtım malzemeleriyle, villanın çatı bölümünde oluşabilecek ısı kayıplarını engellemek için yapılan yalıtıma, çatı ısı izolasyonu ya da diğer adıyla çatı ısı yalıtımı denir. İnşa halindeki bir yapıda dış cephe ve çatı ısı yalıtımı uygulaması yapılırsa ısı kayıplarının önüne büyük bir ölçüde geçilmiş olur. Çatıda oluşacak ısı kayıpları yüzde 20 ile 25 dolaylarında olmaktadır. Çatı yalıtım malzemeleri kullanarak bu kayıplar önlenmektedir. Bunun sonucuna bağlı olarak da soğutmada ya da ısıtma kullanılan elektrik ve doğalgaz giderlerinden tasarruf edilmiş olur.

Dolayısıyla doğalgaz, kömür tüketim miktarı azalacağı için hava kirlilik oranı düşecektir. Yalıtım yapılan villalarda mantar oluşması, küflenme gibi insana ve yapıya zarar verecek faktörlerde engellenmiş olur. Villa Çatı izolasyonu uygulaması ses yalıtımına da katkısı olacağı için dışarıdan gelecebilecek gürültünün azaltılmasına da yarayacaktır. Çatı yalıtım malzemeleri yangına karşı mukavemetli olduğu için yangın güvenliğini sağlayabilecek şekilde üretilmiştir.

Ankara Eray Grup anahtar teslim daire tadilatı işlerinizi, tecrübeli ve işleriniz titizlikle yapan ekibimize bırakın. 

Villa Çatı İzolasyon Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Eray Grup Çatı İzolasyonu Ankara

  • Villada Kullanılan enerji miktarı azalacağı için enerji israfı önlenir.
  • Isı yalıtımı yapılmasıyla villadan dışarıya giden ısı kaybı büyük ölçüde düşer.
  • Atmosfere bırakılan zararlı gazların miktarlarını olumlu yönde etkilediğinden çevresel problemlerin çözümüne katkı sağlar.
  • Yalıtım sayesinde su yoğuşması olmayacağı için duvarlardaki malzemeler paslanmaz ve incelmez.
  • İzolasyon uygulanmış villa çatıları, tasarruf haricinde de rutubeti, su sızıntılarını, kötü kokuyu önler.
  • Isı yalıtımlı duvarların iç kısımlarında kabarma, küflenme ve sıva dökülmeleri gibi problemlerle karşılaşılmaz.

Sizleri villa çatı yapımı, onarımı ve yenilenmesi hakkında elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalıştık. Seçim Sizin... Biz uygulamalarımızda prensip olarak benimsediğimiz arasında yaptığımız her işin en ince detaylara kadar planlanması, detaylı düşünülmesi, müşterilerimizle devamlı olarak fikir alışverişinde bulunulması ve kaliteli malzemeler kullanılmasıdır.

Villa çatı yapım, çatı onarım, yenileme, çatı aktarım ve çatı izolasyon uygulamalarımızda, projenin en başında belirlemiş olduğumuz yol haritasını eksiksiz bir şekilde izleyerek müşterilerimizin taleplerini ve ihtiyaçlarını yerine getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz.  Sonuç olarak kaliteli işlerimizi ortaya koyarak müşteri memnuniyetini ve güvenini kazanıyoruz.

Ankara Eray Grup çalışmalarıyla müşterilerine en iyi ve en kaliteli hizmet vermek için, uzman teknik kadrosuyla siz değerli müşterilerimizin her daim hizmetindedir. Her türlü sorularınız, villa çatı yalıtımı, yenileme, onarım ve yapım uygulamalarının fiyatlandırmaları ve ücretsiz keşif için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ankara’nın her ilçesine hizmet vermekteyiz. Eray Grup Tüm Hizmetlerini https://www.eraygrup.com/hizmetlerimiz linkten inceleyebilirsiniz.

Komple villa yenileme kaç gün sürer? başlıklı yazımızı okuyarak villa tadilat, dekorasyon ve yenileme ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.