Amerikan Mutfak Modelleri
25
Şubat
2021
Gönderen: Eray Grup Tarih: 25 Şubat 2021

Amerikan mutfak modelleri bulunan kataloglarımıza göz atmanızı tavsiye ederiz. Vakit geçirmeden firmamızla iletişime geçebilirsiniz.-ErayGrup

Amerikan Mutfak Modelleri Ankara

Amerikan Mutfak Nedir?

İlk defa Amerika’da kullanılması nedeniyle “Amerikan mutfak” adını alan bu tarz daha çok “Açık mutfak” olarak da bilinmektedir. Az oda bulunan evlerde, özellikle yaşam alanıyla mutfağın birbirine entegre edildiği bu mutfaklar modern görünümleriyle de ilgi çekmektedir.

Kullanımı son yıllarda yaygınlaşan Amerikan mutfaklar için dekorasyon önerileri de yepyeni fikirleri beraberinde getirmektedir. Modern görünüme sahip Amerikan mutfaklar, yaşam alanlarına daha ferah bir atmosfer katmaktadır.

Açık bir mutfağın en büyük getirisi, olanak sağladığı hareket alanı ve ferahlık. Küçük bir bölgeye sıkıştırılmış ufak bir mutfak yerine, girdiğinizde içinizin açıldığı, rahatça hareket edebildiğiniz, her şeyi sıkıştırmak zorunda olmadığınız bir mutfak yaşam kalitenizi artıracağı bir gerçektir.

Açık mutfağın bir başka güzel tarafı da evinde misafir ağırlamayı sevenlere sağladığı kolaylık olduğunu düşünebiliriz Bir yandan da sosyalleşebilir, konukları ayaküstü ağırlayabilir, herkes oturma odasına oturup sohbet ederken mutfağa tıkılıp kalmak zorunda kalınmaz. Özellikle mutfağı evinin merkezine alanlar, salondan çok mutfakta vakit geçirenler için uygun düzenleme bu olmalıdır diye düşünmekteyiz.

Amerikan mutfak modellerinde yemek kokusunun mutfakla iç içe olan salonda hissedilmesi anlamına da gelebiliyor. Bu gibi olumsuz  durumları ortadan kaldırmak için iyi bir havalandırma sistemi şarttır. Mutfak aletlerinin çalışması veya sürekli açık kalma durumunda olan çeşmenin, bulaşıkların gürültüsünü orada bulunanlar duymak zorunda kalacak, yemek yapılan mutfağın kaotik atmosferi göz zevkinizi bozma ihtimali vardır. Evinizde oturma odanız sizin için dinlenip rahatlayabileceğiniz sessiz ve huzurlu bir ortam anlamına geliyorsa, böyle bir açık mutfaktan uzak durmak iyi bir fikir olabilir.

Türkiye’de her ne kadar Amerikan mutfak anlayışı üretim maliyetlerini düşürmek için genel olarak 2+1 veya 1+1 ev suit tarzı yapılar içinde tercih ediliyor olsa da son zamanlarda daha geniş ev yapılarında da birbirinden gösterişli ve kullanışlı Amerikan mutfak modellerine rastlanmaktadır.

Ankara’da Firmamızda Bulunan Amerikan Mutfak Modelleri Nelerdir?

Çoğunluk olarak küçük alanlarda tercih edilen bu tip mutfaklar, Amerikan ismini ağır kokulu yemek kültürünün pek yaygın olmadığı Amerikan kültüründen alır. Amerikan mutfak modelleri uygulanacak mekana göre farklılık gösterir. Amerikan mutfağı Ada, U ve L olarak üç ayrı kategoride incelenebilir.   

Bunlar:

  • Amerikan Mutfak Ada Tarzı Modelleri: Son zamanların moda mutfak modellerinden olan ada mutfak, mutfak tezgahı algısının biraz dışına çıkarak, mutfak alanının ortasına bir ada gibi konumlandırılmış tezgah, masa ve bar gibi çoklu kullanım yüzeyinden ismini alıyor. Mutfakta çokça vakit geçirenler için oldukça kullanışlı olmasının yanı sıra modern bir görüntü ortaya koyarak son yıllarda sık sık görmemize sebep olmuştur. Yalnızca mutfak olarak görmeyip yapılan güzel tasarımlarla kendinize özel bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.
  • Amerikan Mutfak L Tarzı Modelleri: İsminden de anlaşılacağı üzere mutfağı L gibi saran sıra tezgahlardan oluşan bu model genelde metrekare bakımından küçük alanlarda kullanılır. Küçük mutfaklarda kullanıldığı gibi büyük mutfaklarda da kullanımı mevcuttur. L mutfağın kullanılmasında dolap seçimi çok önemlidir ve farklı iç dizaynlarla küçük olan mutfağınızı olabildiğince kullanışlı hale getirebilirsiniz .
  • Amerikan Mutfak U Tarzı Modelleri: Mutfak alanını U şeklinde üç duvarı da çevreleyen bu mutfak çeşidimiz uzun U ve kısa u olarak büyük ya da daha küçük mutfaklarda da kullanım imkanı sağlamaktadır. U tarzı mutfakların kullanım olarak diğer mutfaklardan farklı oldukça fazla depolama alanı ve üç taraflı biz tezgaha sahip olmasıdır . Tezgahın büyük boyutta olması mutfağınızda daha rahat hareket etmenizi, size yardım etmek için gelen misafirlerinizle daha hoş vakit geçirmeniz için oldukça uygun bir yapıdadır.

Amerikan Mutfak Modelinin Tercih Sebepleri Ve Avantajları

  • Amerikan mutfağın avantajlarının başında yaşam alanını daha büyük göstermek ve dar bölgeleri daha fonksiyonel hale getirmektir.
  • Aynı zamanda yemek yaparken ya da mutfakta vakit geçirirken yaşam alanından kopmadan bir bütünlük içinde olmak size ve sevdiklerinize iyi gelecektir.
  • Aynı zamanda belli alanda sınırlı olmadığınız için yaşam kaliteniz mutlaka artacaktır. Açık mutfak modelinin, sadece küçük alanlar için bir alternatif değil ayrıca geniş alanlarda iç mimarinin bütünleyici bir parçası olması ve modern bir görünüm kazandırması bir diğer avantajdır.
  • Amerikan mutfağının demirbaşı olan bar masası, dar alanlar için hayli kurtarıcı bir yemek masası görevi görmekle beraber, büyük alanlarda dekoratif ya da genellikle tamamlayıcı olarak tercih edilmektedir.
  • Amerikan mutfak evinizde daha samimi bir görüntünün oluşmasını sağlamaktadır. Daha pozitif bir hava yaratan Amerikan mutfak için ev dekorasyonunuzu da güçlendirdiğini rahatlıkla ifade edebiliriz. Mutfak dekorasyonu güzel olan evlere dikkat ettiğimiz ada mutfak kullandıklarını açık bir şekilde görebiliriz.
  • Amerikan mutfak modelleri kullanım açısından da oldukça avantajlı seçimlerdir. Hem yemek yapılan alan ile yakınlık durumunda olması hem de kullanım alanı açması nedeni ile özellikle küçük evlerde tercih edilir. Eğer yaşadığınız veya aldığınız eviniz 1+1 stüdyo bir daire ise mutfak seçiminizi Amerikan mutfaktan yana kullanmalısınız.

Amerikan mutfak tarzı kullanıcılarına kullanım kolaylığ ve rahatlığı sunabilen Amerikan mutfak modelleri, zamanımız koşullarında daha çok stüdyo veya suit diye isimlendirdğimiz alanlarda daha fazla ön plandadır. Spor bir şıklığa sahip olan Amerikan mutfak modelleri aşırı abartılı bir süse kaçmış ev dekorasyonlarıyla uyumlu olmamakla birlikte bu gibi evlerde nahoş  duracaktır. Sizde yaşadığınız evde, ofiste vs. Amerikan mutfak modeline yer vermek istiyorsanız her şeyden önce evinizin genel atmosferinin bu son derece rahat, sakin ve kullanışlı mutfak modeline uygun olup olmadığına emin olmanızı öneririz. Bunun için araştırma yapmak oldukça önem arzetmektedir.

Ankara’da Amerikan mutfak yaptırmaya cevabınız evet ise hiç vakit kaybetmeden firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Ankara’nın tüm ilçelerine hizmet veren firmamızda yenilenen tüm Amerikan mutfak modelleri bulunan kataloglarımıza göz atmanızı tavsiye ederiz. Güvenilir, işin uzmanı, tecrübeli ve güleryüzlü kadrosuyla müşteri memnuniyetini odak alarak siz değerli müşterilerimize hizmet veriyoruz. Her türlü soru, bilgi, fiyatlandırma ve diğer aklınıza takılan detaylar için bizimle  iletişime geçebilirsiniz. Hizmetlerimiz incelemek isterseniz anasaydaki Ankara Eray Grup Ev ve villa tadilat dekorasyonh izmetlerimiz menüsü altında inceleyebilirsiniz.