Villa Tavan Arası Dekorasyonu
22
Mart
2021
Gönderen: Eray Grup Tarih: 22 Mart 2021

Villa Tavan Arası Dekorasyonu ile villa dizayn dekorasyonunda ve tadilatında kaliteli işçilik ve uygun fiyatlar ile Eray Grup hizmetinizdedir.

Çatı katı alanını yaşam alanına çevirmek, şık, yüksek katlı bir zemin oluşturmak istiyorsanız Eraygrup sizin için en uygun villa dekorasyon firmasıdır. Ev dekorasyonlarında çatı katları genelde kiler, depo veya atıl alan olarak kullanılırken, profesyonel olarak dekore edildiğinde mükemmel bir yaşam alanı haline gelebilir. Doğru bina kodları ve bazı dekorasyon teknikleri ile müstakil bir evde kullanılmayan bir çatı katını herkesin yaşayabileceği pratik bir tavan arasına dönüştürmek için Eraygrup villa tavan arası dekorasyon firmasından yardım alabilirsiniz.

Villa Tavan Arası Nasıl Değerlendirilir?

Villa tavan arası dekorasyon modelleri arasından yaşam tarzınıza uygun olan; çatı katı yatak odası, çatı katı oturma odası, çatı katı mutfak veya çatı katı genç odası dekorasyon modellerinden birini seçerek evinizde uygulayabilirsiniz. Villa tavan dekorasyonu uygularken çatı katınızın ölçülerine ve mimarisine dikkat etmeniz gerekir. Tavan aralarını dekore ederek villanıza fazladan bir yaşam alanı kazandırdığınızda daha kullanışlı ve daha işlevsel bir hale gelir. Villa dizayn konusunda profesyonel olan Eraygrup dekoratörleri ile iletişime geçebilir ve modern yaşam alanlarını daha kolay bir şekilde dekore edebilirsiniz.

Villa Tavan Arası Dekorasyonu İçin Pratik Bilgiler

Villa tavan arası dekorasyonu diğer yerlere nispeten zor çalışmalardır. Villa tavan arası inşaatı, eğimli çatının altındaki odanın yapımı ve düzenlenmesi sırasında dikkate alınması gereken bazı önemli noktalar vardır:

  • Odanın şekli: Alanın boyutları ve geometrisi doğrudan çatının özel tasarımına bağlıdır.
  • Tüm mühendislik sistemlerinin evdeki ve tavan arasındaki etkileşiminin doğru yapılması: Bu alan kullanım amacına uygun olarak; elektrik, su ve ısı beslemesi tam olarak işlevsel olmalıdır.
  • Yüzeylerin yüksek nemden korunması: Yapı malzemeleri paneller ve levhalar şeklinde ve neme karşı dayanıklı olmalıdır.
  • Isı yalıtımının sağlanması: Tavan arası dekorasyonu, çok katmanlı bir yapıya sahip olduğundan ses ve ısı yalıtımını önemli ölçüde arttıran yalıtım malzemelerinin kullanımına özen gösterilmelidir. İyi yalıtımlı tavan arası, diğer odalara soğuk hava akışına izin vermez.
  • Ateşe dayanıklılık: Yüksek ateş direncine sahip hammaddeleri kullanılmalıdır.
  • Ağırlık Seviyesi: Villa tavan arası dekorasyonu için genellikle duvar paneli, alçıpan ve sunta şeklinde doğal tabaka malzemeleri tercih edilmelidir.

Ev ve villa tadilati dekorasyonu  hizmetimiz hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız . Hemen  https://www.eraygrup.com/hizmetlerimiz/ev-villa-tadilati-dekorasyonu  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Eraygrup ile Özel Tavan Arası Düzenlemesi İle İlgili İpuçları!

  • Villa tavan arası dekorasyonunun sıra dışı konumu, iç mekânın organizasyonuna özel talepler getirir. Duvarlardan birinin veya her ikisinin de insan boyunun aşağısında bir eğime sahip olacağı için bu bölgelerin aktif kullanımı, rahatsızlığa ve yaralanmalara yol açmamalıdır. Fonksiyon alanlarının doğru şekilde planlanarak dağıtılması, odanın maksimum alanının hareketi için rahat olmalıdır.
  • Tavan arası dekorasyonunda; açık renk kaplama kullanmak oda boyutlarını büyütür. Düşük tavan aralarında; siyah, mavi, yeşil tonlarının kullanımının sınırlı olmasına dikkat edilmelidir. Çok koyu tonlarda boya kullanılmamalı, duvarları olabildiğince açık renkte boyayarak ferah bir ortam oluşturulmalıdır.
  • Villa tavan arasında kirişler var ise ve güzel bir ahşap dokuya sahipse, kirişleri bir kaplama malzemesiyle kaplamanıza gerek yoktur. Kirişler mekânın yapıcı dekorasyonuna hizmet eder.
  • İç mekânı büyük dekoratif objeler ve gereksiz mobilyalar ile aşırı doldurmamak gerekir.
  • Tavan arası pencerelerinde perde kullanmaya karar verirseniz, hantal modeller yerine daha modern ve kullanışlı modeller tercih edilmelidir.
  • Çatıya çok fazla haberleşme veya klima sistemi kurulmamalıdır.
  • Planlama yapılırken çatı havalandırma özellikleri dikkate alınmalıdır.

Eraygrup villa dekorasyon firması sayesinde tavan arası hanelerin ve misafirlerin en sevdiği mekanlardan biri olabilir.

Eğer siz de bu tür bir düzenleme yaptırmak istiyorsanız alanında uzman personele sahip Eray Grup ile hemen  https://www.eraygrup.com iletişime geçebilirsiniz.