Kusursuz Banyo Tasarımları İçin Harika İpuçları

Kusursuz Banyo Tasarımları İçin Harika İpuçları
25
Şubat
2021
Gönderen: Eray Grup Tarih: 25 Şubat 2021

Kullanmakta olduğunuz banyolarınıza sihirli dokunuşlar yaparak Kusursuz Banyo Tasarımına sahip olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bizimle iletişime geçmek.

Kusursuz Banyo Tasarımlarına Sahip Olmak İster Misiniz?

Banyolar ev hayatında pek çok işlevi olan ve en özel dinlenme alanlarının başında gelmektedir. Bu alanların iyi bir şekilde dekorasyonunu yapmak için pek çok detayı göz önünde bulundurmanız gerekir.

Banyolar evin en sık kullanılan alanları olduğundan tasarım yapılırken rahatlık olgusuna özen gösterilmelidir.

En temel konu alanı verimli kullanarak mevcut alana göre dekorasyon yapmaktır.

Çok fazla seçeneğiniz olduğu için bu süreçte her zaman mantıklı düşünmeli ve tam olarak ne istediğinizi titizlikle seçmelisiniz. Tüm banyo dekorasyonu belirli konular etrafında döner. Duşakabin, klozet, banyo dolapları, lavabo bölümü olarak sıralanabilir. Aslında çok az işi olduğu düşünülse de evin en zor tasarımının yapıldığı kısımdır.

Banyo Dekore Edilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Banyoyu dekore ederken kilit noktalar vardır. Bu noktalar titizlikle düşünüldüğünde banyonuzun tasarımı kusursuz olacaktır.

-Kullanışlılık: Banyonun ve aksesuarların kullanıma uygun, eylem sırası da gözetilerek ve mekânda lüzumsuz kayıp alanlara sebep olmadan düzenlenmesi gerekir.

-Hijyen Koşullarına Uygunluk: Gerekli hijyeni sağlamak amacıyla; uygun malzeme kullanılarak mekânın kolay temizlenebilecek özellikte olması, rutubetin, rahatsızlık verici olduğu kokuların dışarı atılması için uygun havalandırma şartlarının olması ve işleve uygun olarak doğal ve gerekli yapay aydınlatmanın olmasıdır.

-Ekonomik Yönden Uygunluk: Banyonun düzenlenmesinde lüzumsuz ve kayıp alanlara yer verilmemesi, temiz ve pis su tesisatında bakım ve onarım kolaylığı sağlayacak düzenlemelerin yapılmasına dikkat edilmelidir.

Lavabo ve klozet seçimine de dikkat etmeniz gerekmektedir. Küçük bir banyonuz var ise tezgâhlı lavaboları tercih etmemelisiniz. Bu lavabo tarzı, alanınızı daraltıp, hareket alanınızı kısıtlayacaktır. Bu sebeple lavabo ve dolabınızı seçerken banyo alanlarınıza dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda küçük banyolarda küvet yerine kare duş kabini ideal bir seçim olacaktır.

Dekorasyonda Banyo Aydınlatmasının Önemi

Banyolarda aydınlatma en önemli detaylardan birisidir. Hatta en önemlisi olduğu söylenebilir.

İyi planlanmış ve küçük aydınlatma hileleri ile oldukça hoş ve daha geniş bir banyo tasarımı elde edebilirsiniz.

Tavan aydınlatmasında sarı ışık yerine beyaz ışık tercih edilmesi banyoda daha geniş bir izlenim oluşturmasına etki eder. Ayrıca, spot ışığı da hoş bir izlenim yaratır.

Dekorasyonun Vazgeçilmez Aksesuarı Banyo Dolapları

Banyo tasarımında düzeni sağlamak amacıyla kullanılan banyo dolapları en önemli olan noktadır.  Öncelikle alacağınız dolap banyonuza sığmalı ve alanı ferahlatmada yardımcı bir unsur olmalıdır.

Dolap alırken kendinize şu soruları sormalısınız:

  • Dolap ne amaçla kullanılacak?
  • Dolap konulacak alanın büyüklüğü ne kadardır, geniş mi, dar mı? Yüksekliği nasıl?
  • Kaç kişi kullanacak? 
  • Dolap içerisinde kaç raf ve rafların derinlikleri, yükseklikleri, genişlikleri nasıl olacaktır? 
  • Çekmeceye ihtiyaç var mı?
  • Dolapta ayna detayı olacaksa aynanın yüksekliği ne kadar olmalı? 
  • Banyonun aksesuar ve duvar renklerine uygun hangi renk olmalı? 
  • Banyo dolabı hangi malzemeden olmalı?

Banyo Dolabı Seçmenin Püf Noktası Nelerdir?

  1. Neme ve buhara dayanıklı olan malzemelerden üretilmiş mobilyalar tercih edilmelidir.
  2. Ayaklı dolap olmasına dikkat edilmeli,
  3. Tavana yakın mesafede olmaması( böylece temizliği de daha kolay olacaktır),
  4. Uzun süreli dayanıklılığı olacak MDF ve sunta malzemeler öncelikli olarak tercih edebileceklerimiz arasında. MDF, suya, neme ve rutubete karşı en dayanıklı malzemelerin başında gelmektedir.
  5. SuntaLam malzeme de MDF kadar dayanıklı, boyaya ihtiyaç duyan malzemedir.
  6. Alternatif olarak plastik gövde, membran veya akrilik kapakların kullanıldığı malzemelerden yapılan dolaplarda tercih edilmelidir.

Banyo Dekorasyonunda Hangi Renkler Tercih Edilmelidir?

Banyodaki boyanın rengi ortamın karanlık ya da aydınlık görünümünü belirler. Klasik banyo tonlarının dışına çıkmak isteyenler için renk paleti oldukça geniştir.

Banyo tasarımınız için seçebileceğiniz renk seçeneklerinde genelde beyaz ve beyazın tonları hâkimdir. Beyaz ve kendisinden desenli karolar sayesinde banyonuz hem şık, hem de daha ferah görünmesini sağlar. Tercih edilebilecek diğer renklerden birisi de daha çağdaş bir görünüm elde etmek için siyah ve beyazın karışımıdır.

İdeal tonlar arasında, toprak tonları ve bordo tonlarındaki canlı ve koyu renkler ise modasını asla kaybetmeyen renklerdir.

Eray Grup Banyo Modelleri Ankara

  • Country Banyo Modelleri

Country tarz için nostaljik ayrıntıları olan, Amerikan, İngiliz ve Fransız mimarilerinin sentezi sonucu kır evlerinin nüanslarını taşıyan, popülerliği giderek artan bir tarz denilebilir.

Bu tarzın en öne çıkan özellikleri arasında sade, kolay kullanılabilir ve modern yaşam alanları ile eskitme mobilyalar ve bol çiçekli kumaşlar olmazsa olmazları arasında yer almakta.

Bu tarzdaki banyolar da küvetler bulunuyor. Banyonun ortasına yerleştirilmiş eski tip ve bağımsız küvetlerle çiçekli duvar kağıtlarıyla geçmişe gönderme yapan aksesuarlar dikkat çekmektedir.

Country tarz banyolarda canlı renklerden olauşan kilimlere ve paspaslara da sıkça yer verilmektedir.

  • Hilton Banyo Tasarımı

Son yıllarda çok fazla tercih edilerek trend banyo tasarımı haline gelen ve çoğu banyoda karşımıza çıkan hilton banyolar aslında banyoların lavabo ünitelerini tanımlayan bir kavramdır. Hilton banyonun son yıllarda popülerliğinin oldukça artmasının en büyük sebebi; elbette bu tasarımların oldukça önemli bir alan tasarrufu sağlamaları.

Hilton banyo ya da diğer bir ifade ile hilton lavabo, lavabo ögesinin banyo dolapları ve tezgahı ile bir arada tasarlandığı ünitelere denmektedir. Hilton banyolardaki lavabolar için gömme lavabolar terimi de kullanılmaktadır.

Hilton banyolar, bağımsız lavaboların kapladığı alanın içine depolama alanını da katabilen tasarımlardır.

Hilton banyo modelleri gelişen tasarım endüstrisi ve özellikle hazır dolap uygulamaları ile her tarza, her boyuta ve her ihtiyaca yönelik farklı tasarımlarda üretilebiliyorlar.

  • Vintage Tarzı Banyo Tasarımı

Banyo dekorasyonunda farklı ve şık bir tasarım arıyorsanız vintage tarzı dekorasyonu ile dayanıklı, nostaljik bir etki elde edebilirsiniz.

Vintage bir stil düşünüyorsanız öncelikle yapı elemanlarına karar vermelisiniz.  İlk olarak duvar ve nostaljik zemin karo ve fayans seçerek işe başlayabilirsiniz. Tüm duvar yerine  tek bir sütunu da nostaljik bir karo ile kaplayabilirsiniz.

Vitriye seçiminde de daha klasik modelleri seçmeniz ve kullanacağınız bataryaların prinç, bronz ya da eskitilmiş bir görüntüye sahip olanlardan kullanmanız, vintage etkisini artıracaktır. Ayrıca vintage banyo malzemeleri genelde boyanmadan, en doğal haliyle kullanılıyor.

En güçlü vurguyu ise tekstillerle yapabilirsiniz. Duş perdeleri, banyo paspasları ve havlu tasarımlarında  el yapımı tekstillerle tercih edebilirisiniz.

  • Modern Banyo Modelleri

Modern banyo modeller daha çok geometrik şekiller, doğal renkler ve düz çizgilerden oluşur.

Modern banyo stilini yaparken, banyo bataryaları, duş başlıkları, aynalar ve diğer banyo aksesuarlarında nötr renkler ve köşeli, geometrik, sade desenler tercih etmelisiniz.

Modern banyo tasarımları yapılırken, daha çok ahşap ve taş gibi doğal malzemeler tercih edilirken, en sık kullanılan malzemeler; mermer, taş ve kaliteli ahşap kaplamalardır.

Bütçenize göre, seramik yerine cilalı doğal taştan yapılmış bir lavabo ve küvet ile nitelikli bir banyo tasarımı yapabilirsiniz.

 

Eray Grup Ev Tadilatı ve Dokrasyonu Diğer Yazılar