Kullanışlı Modern Mutfak Modelleri
16
Mart
2021
Gönderen: Eray Grup Tarih: 16 Mart 2021

Modern mutfak modelleri ile mutfak dekorasyonunda ve tadilatında kaliteli işçilik ve uygun fiyatlar ile eraygrup hizmetinizdedir.

Mutfaklar ev dekorasyonu söz konusu olduğunda fonksiyonelliğinin ön planda olduğu mekanlardır. Ev dizayn etmek özellikle de mutfak dekore etmek zahmetli bir iş gibi gözükse de doğru teknikler uygulandığında oldukça kolaydır. Ev ortamının en çok kullanıldığı bölümü olan mutfaklar, hem rahat hem de kullanışlı olması oldukça önemlidir. Eraygrup villa dekorasyon dekoratörleri sayesinde evinizin mutfağını modern, kullanışlı bir şekilde dizayn edebilirsiniz.

En Kullanışlı Mutfak Dolabı Modelleri Hangileridir?

Mutfaklar yemek hazırlanan yerler olmasının yanı sıra, çok farklı yapılarda ve miktarda eşyayı da depolamakla görevli mekanlardır. Bir mutfağa girildiğinde ilk dikkat çeken yerler bu depolama alanı olan model ve renk uyumu ile mutfak dolaplarıdır. Mutfak dolabı dekorasyonu için belli başlı unsurlar vardır. Bunlar; hangi duvarlara tasarlanacağı, hangi renk olacağı, modeli, işlevselliği, içinin pratik kullanımı ve dizaynı gibi birçok detay göz önüne alınarak tasarlanmalıdır.

-Açık Renkli Mutfak Dolabı Modelleri

Mutfak duvarları, cepheleri ve dolapları; açık renk tonlarında seçilmelidir. Özellikle küçük mutfaklarda sade ve ferah görünüm kazandırmak için beyaz renk yeni yılın favorisidir. Pastel ve açık renklerde seçeceğiniz modern mutfak dolapları farklı aksesuarlarla zenginleştirebilirsiniz.

-Farklı Mutfak Dolapları

Mutfaklara en çok beğenilen ve tercih edilen modeller arasında daha sade, düz, spor ve kullanışlı mutfak tasarımları gün geçtikçe artmaktadır.

-Mutfaklarda Klasik Tercihi

En çok beğenilen mutfak dolabı tasarımlarında klasik dolap modellerinden olan country denilen geleneksel ve sıcak modeller de zengin estetiği ile tercih edilenler arasındadır.

-Lake Mutfak Dolabı

Uzun ömürlü, temizliği basit, geniş renk türü seçeneği ile lake mutfak dolapları modelleri en çok seçim yapılan modeller arasındadır.

Ev ve Villa İç Dekorasyonunda Mutfak Tasarımları Nasıl Olmalıdır?

Kişisel ihtiyaçlarımız, beğenilerimiz ve mutfak alanımızın şekli mutfağımızın nasıl dekore edileceğine dair kriterleri oluşturur. 2021 senesi için modern mutfaklarda daha çok minimalist tarzda, doğal, çevre dostu malzemeler ve dokular ön plandadır. Mutfağa ideal bir görünüm kazandırmak için; mutfak mobilyası seçerken genel olarak göze batmayan modeller tercih edilmelidir.

  • Mat doku:

Son dönemlerde modern mutfak dekorasyonu mobilyalarında parlak renkler ve yüzeyler yerine mat renklerin hâkim olacağı modern tasarımlar vardır. Mat yüzeyler üzerinde leke ve parmak izi bırakmadığından temizliği daha rahattır.

  • Ada tezgâh:

Geniş bir mutfağa sahipseniz masa, lavabo veya ocak için ada tezgahlar ideal olan kullanış yerleridir.

  • İnce tezgâh:

Dayanıklı olduğunu düşünülerek tercih edilen kalın tezgahlar yerine, daha dayanıklı olan granit veya mermerden hazırlanan ince tezgahlar seçilmelidir.

  • Sade cepheler:

Modern mutfak dekorasyonu söz konusu olduğunda tasarımlarda üst dolap ve kulplar yerine dokunmatik kapılar kullanılabilir.

Ev ve villa içi dekorasyonu hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız . Hemen https://www.eraygrup.com/haber/villa-ici-dekorasyon-nasil-olmali- adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mutfak Dolabı Modelleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Modern mutfak dolabı alırken dikkat edilecek önemli hususların başında dolapların hangi malzemeden yapıldığı gelir. Modern mutfaklarda kullanılacak dolapların ana gövdesi iki malzeme kullanılarak yapılır. Bu malzemeler Mdf ve suntalamdır. Suntalam ekonomik açıdan avantajlı olmasına rağmen uzun ömürlü değildir. Mdflam ise; mutfak dolaplarında daha dayanıklı bir malzemedir. Kullanım ömrü uzun olduğu için daha maliyetlidir.

Mutfak dolapları piyasada hazır, modüler ve yarı modüler dolaplar şeklinde üç çeşitte bulunur:

-Hazır dolaplar diğer dolaplara göre daha hesaplı, kalıp halinde seri üretim olup üzerinde değişiklik yapılmayan dolaplardır.

-Yarı modüler olan dolapların iskeleti hazır olup ayrıntıları kullanıcının isteğine göre yapılan dolaplardır.

-Modüler mutfak dolapları ise maliyeti fazla olan ve her şey kullanıcının isteğine bırakılan dolaplardır.

Eğer siz de hayalinizdeki mutfak dolabına sahip olmak istiyorsanız uzun yıllardır edindiği tecrübe ile sektörün liderleri arasında yer alan Eray Grup ile hemen  https://www.eraygrup.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.