Akrilik Mutfak Tezgahı Modelleri 2020
11
Temmuz
2020
Gönderen: Eray Grup Tarih: 11 Temmuz 2020

Akrilik mutfak tezgahı modelleri ve fiyatları için farklı seçenek ve detaylı bilgi için Eray Grup ile iletişime geçebilirsiniz

Günümüzde sık sık karşımıza çıkan bir malzeme türü var: Akrilik. Hobi malzemeleri, mutfak dolap ve tezgahları ve farklı ev mobilyalardan bazı iç mimari tasarımlara kadar birçok değişik alanda kullanılan akrilik yüzeyler neden bu kadar görkemli hale geldi biliyor musunuz? 

Genelde kum, kaya ve cam gibi oldukça farklı türde maddenin kullanılarak oluşturulabildiği akrilik kaplama malzemesinin kullanım alanının bu kadar geniş olması bize onun kullanışlılığı hakkında da fikir vermektedir. Estetik kabiliyeti ve üstün performansı bize akrilik kaplama malzemeler, modern hayatın konforlu ve fonksiyonel ihtiyaçlarını karşılayabilen bir günümüz ürünüdür kısaca.  Pek çok farklı alanda kullanılan akrilik malzemelerin en popüler yaşam alanı ise şüphesiz ki mutfaklar.

Pürüzsüz ve oldukça modern bir şıklık sunan akrilik tezgah ve dolaplar Ankara’da bulunan prosfesyonel ekibimiz tarafından dizayn edilen mutfaklarda en çok tercih edilen malzemelerden bir tanesidir. Siz de Ankara ilinde eski mutfağınızı yenilemeyi ya da yeni evinize mutfak yaptırmayı planlıyorsanız mutfak tezgahının birçok seçeneklerinin arasından biri olan akrilik tezgahlarını bizimle birlikte değerlendirmenizi ve seçmenizi özellikle öneriyoruz.

Akrilik mutfak tezgahı modelleri çoğunlukla sert yüzeyli mutfak tezgahları esas kategorisi altında değerlendirilir. Çok sayıda farklı farklı markaların akrilik mutfak tezgahı ürettiğini ve sattığını biliyoruz. Akrilik mutfak tezgahı 1950’li yıllarda yükselişe geçmiş, 1960’lı yıllarda en yoğun dönemlerini yaşamıştır. Lakin 1990’lı yıllar ve 2000’li yıllar daha lüks görünen mermer ve granit malzemelerin yükselişiyle akrilik mutfak tezgahları gerileme dönemine girdi ve neredeyse yok oldu diyebiliriz.

Günümüzde akrilik mutfak tezgahları yeni bir yükseliş kazandı çünkü güncel teknolojik gelişmeler akrilik mutfak tezgahlarının çok farklı renklerde ve desenlerde üretilmesine olanak sağlıyor. Yine gelişen teknikler akrilik tezgahların daha pahalı olan materyallerle bire bir aynı görünümde, modeller ve desenler açısından gerçek benzerliklerde üretilmesine olanak sağlamaktadır.

AKRİLİK MUTFAK TEZGAHI MODELLERİ NELERDİR?

Ev sahiplerinin mutfaklarını yeniden yaptırırken akrilik mutfak tezgahı tasarımları arasından seçebilecekleri bir çok alt kategori mevcuttur. Akrilik mutfak tezgahları, sıkıştırılmış cam, plastik  reçine, epoksi ve gibi birçok maddenin farklı oranlarda birbiriyle karıştırılması ile üretilir.

 Akrilik mutfak tezgahı modellerini başlıca şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Katı Reçine Özlü Akrilik Mutfak Tezgahları Modelleri: Bu tür akrilik mutfak tezgahlarında en yaygın kullanılan türdür. Sert yüzey renk pigmentleri eklenmiş akrilik reçineden üretilmektedir. Genellikle mutfak tezgahı olarak kullanılır.
  • Arkadan Aydınlatmalı Reçine Bazlı Akrilik Mutfak Tezgahı Modelleri: Bu akrilik mutfak tezgahı türünde, yüzeye gömülmüş LED aydınlatmalı sistemler mevcuttur. Ayrıntılı işlerde ve ışık gerektiren çalışmalarda tezgah altından aydınlatma kullanılabilmesine olanak sağlamaktadır.
  • Gömme Akrilik Mutfak Tezgahı Modelleri: Geri dönüşümlü cam, kullanılmış seramik ya da porselen parçalarını küçük parçalara ayırılarak reçine içine aktarılır ve tezgah bu şekilde oluşturulur. Her üretici firma farklı oranlarda farklı materyaller karıştırarak bu tezgahı elde edebilirler. Bu karışıma renk pigmentleri katılarak farklı renklerde yüzeyler elde edilmektedir.
  • Mineralleştirilmiş Akrilik Tezgah Modelleri: Üreticiler ufalanmış quartz gibi değişik yadıdaki madenleri reçineye karıştırırlar. Bitmiş ürün doğal taş gibi görünebilir ancak akrilik yüzeylerin avantajına da sahiptirler.
  • Granit Karışımlı Akrilik Mutfak Tezgahları: Bu tezgah türünün karışımında %95 oranında granit, %5 oranında reçine kullanılır. Reçine, granit yüzeye dayanıklılık katar. Saf granit yüzeylere göre bakımı kolaydır.

AKRİLİK MUTFAK TEZGAHI UYGULAMALARI NELERDİR?

  • Mat Uygulama Metodu: Mat uygulama arkadan aydınlatmalı akrilik mutfak tezgahları için idealdir. Mat yüzey ışığı daha orantılı yayar. Yine yüksek miktarda mineral içeren akrilik mutfak tezgahlarına da mat uygulama yapılabilir. Fakat mat uygulamanın dezavantajları da var. Örneğin parmak izleri ya da su lekeleri vs. mat yüzeylerde daha çok göze çarpabiliyor.
  • Yarı Parlak-Yarı Mat Uygulama Metodu: Bu uygulama akrilik mutfak tezgahları için en moda uygulamadır demiş olsak yanılmayız. Çünkü Bu uygulama akrilik içine eklenen materyalleri ön plana çıkarır. Görüntüyü daha hoş hale getiren ışık yansımalarını da bu uygulamayla elde edilebilir.
  • Parlak Uygulama Metodu: Parlak akrilik mutfak tezgahları yüzeydeki renk pigmentlerini ön plana çıkarır. Temizliği çok daha kolaydır. Bu uygulama fayans alaşımlı akrilik yüzeylerde de kullanılmaktadır.

AKRİLİK MUTFAK TEZGAHLARININ AVANTAJLARI NELERDİR?

  • Akrilik mutfak tezgahları gözeneksizdir. Bu sayede hijyeniktirler ve mutfakta bakterilerin üremesini engellerler. Aynı zamanda rutubeti ve küfü barındırmazlar.
  • Akrilik mutfak tezgahları çok güçlü ve mukavemetli olduklarından dolayı, bu tezgahlar üzerinde ağır ev aletlerini ve fırınları rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Bağlantı yerleri olmayan bu tezgahlar silmeyi, temizlemeyi oldukça kolaylaştırır.
  • Akrilik mutfak tezgahları fiyat farkı olmaksızın istenilen şekillerde ve kıvrımlı olarak da üretilebilir.
  • Yine mutfak lavaboları bağlantısız olarak tezgahlara entegre edilebilir. Yani tek parçalı bir görünüm elde etmek isterseniz akrilik mutfak tezgah uygulamalarında bu da mümkün olabilmektedir.
  • Akrilik mutfak tezgahları lekelere ve kire karşı dayanıklıdır, temizliği kolaydır, sadece bir kumaş parçası ile su ve sabun bir çok kirin temizliğini mümkün kılar.

AKRİLİK MUTFAK TEZGAHI MODELLERİ FİYATLANDIRILMASI NASIL OLUR?

Akrilik tezgah fiyatları mekan özelliklerine ve projenin kapsamına göre değişmektedir. Aynı zamanda akrilik tezgah markaları ve akrilik tezgah renkleri de fiyatları etkileyecektir.

Yıllarca kullanılacak kalitede olması beklenen akrilik tezgah fiyatları;

  • Özel tasarım olup olmamasına,
  • Kurum ya da kişi taleplerine,
  • Mekan büyüklüğüne,
  • İstenen kullanım özelliklerine,
  • Özel taleplere göre değişir.

AKRİLİK MUTFAK TEZGAHI TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Akrilik tezgah temizliği için ekstra yapmanız gereken bir şey yoktur. Akrilik tezgah temizliği sırasında su ve bez kullanmanız yeterli olacaktır. Akrilik tezgah markaları ürünlerini kolay temizlenebilir özellikte imal edildikleri için mekanlarınızda rahatlık vazgeçilmeziniz olacaktır.

AKRİLİK MUTFAK TEZGAHI RENKLERİ NELERDİR?

Akrilik mutfak tezgahı modelleri için geniş renk seçenekleri mevcuttur. Aynı şekilde banyo ve banko gibi kullanım alanları olan akrilik tezgah renkleri 50’den fazla olduğu için her zevke hitap eder. Akrilik tezgah renkleri ile mekanlarınızda hoş ve şık görüntüyü yakalayabilirsiniz.

Hem mutfağınızda şıklık oluşturacak akrilik tezgahlarınızı kullanırken hiçbir zorluk yaşamazsınız. Rahat bir şekilde konumlandırılması, kolay temizlenmesi ve daha dayanıklı yapısı ile yıllar boyunca evinizde sizinle birlikte olacak tezgahlara akrilik sayesinde kavuşacaksınız. Ankara’da hizmet veren firmamızın tasarladığı Akrilik mutfak tezgahının şıklığı her daim çekici olmaktadır.

Mutfak dekorasyonunda akriliğin etkisi gösterebilecek, kaliteli işçilik ve istediğiniz farklı tarzlada tasarımlar için Ankara’nın her ilçesine hizmet veren, müşteri memnuniyeti odaklı ve uzman ekibimizle firmamız her daim bir telefon kadar yakınızdadır. Firmamızla her türlü soru, bilgi ve fiyatlandırmalar için iletişim kurabilirsiniz.