Şömine Dekorasyonu Türleri
25
Şubat
2021
Gönderen: Eray Grup Tarih: 25 Şubat 2021

Ankara Şömine dekorasyonu hakkında bilgi almak ve diğer ayrıntılar için bizimle (ERAY GRUP) irtiabat kurabilirsiniz.

Şömineler yaşadığımız alanlara nostaljik hava katan çok şık ve dekoratif iç yapı malzemesidir. Dekoratif de olsa, işlevsel de kullanılsa çok farklı modellerde bulunan şömineler bulundukları mekanlara hoş bir ambians katacaklardır. Evinize kattığı sıcaklığın yanı sıra günümüzün modern tasarımları ile de çok şık dekorasyon fikirleri oluşturabilecektir.

Kısaca Şömine Yapımı: Birinci adımda  şöminenin iç kısmı inşa ediliyor. İkinci adım da ise müşterinin zevkine dış tasarımı yapılmaktadır. İç kısmı inşa edilirken döküm veya tuğladan yapılan şömine, en az beş yüz derece ısıya mukavemet gösterecek şekilde imal edilmektedir. Bu bilindik ve çok tercih edilen bacalı şöminedir. Şimdi farklı Şömine çeşitlerini inceleyelim;

Etanollü Şömine: Bu şömine çeşidi ismini etanol maddesinden almaktadır. Görsellik ve ısı yayma ve alev yayma özelliğine sahip etanol maddesi, günümümüzde sıklıkla tercih edilen şömine çeşididir. Etanollü şömineleri kullanmak için  bacaya ihtiyaç yoktur ve istenilen her alanda kullanılabilir.

Elektrikli Şömine: Elektrikli şömineler sahte şömine ya da yalancı şömine olarak da isimlendirilir. Çünkü bu tip şöminelerde gerçek yanan bir ateş olmadığı ve oluşturduğu görsellik ateşe benzediği için bu ad verilmiştir. Şömine ateşi karşısında oturma zevkini veren bu harika tasarımlar ısı konusunda da oldukça etkilidir. Bu şömineler ateş şöminelerinin aksine baca gerektirmez. Sadece elektrik prizi olması yeterlidir.

Doğalgazlı Şömine: Doğalgaz bacasının bulunduğu bütün yerlere uygulanabilen şömine çeşitlerindendir. Doğalgazlı şöminelerin kontrolünü yapabilen uzaktan kumanda sayesinde de kolayca şömineniyi kontrol edebiliyorsunuz.

Balkon Şömine Dekorasyonu

Balkonun ölçülerine göre özgün tasarım balkon şömineleri şık ve işlevsel olabilmektedir. Özellikle balkon şöminelerinde tasarımlarında yapılan modern çizgiler estetiği ön plana çıkarır ve enfes barbekülerin yapılmasına da imkân sağlar. Dekoratif balkon şömine modelleri genel olarak taşlı modeller tercih edilmektedir. İsteğe göre  iki katlı olarak da tasarlanabilmektedir. Alt boşluk bölümlerini de herhangi bir aksesuar eşyasu ya da dekorasyon ile uyumluluk açısından odunlar da konumlandırılabilcektir. Üst boşluk ise mangal yapılabilecek alan olarak tasarlanır. Bu durumda da baca yapımı da şarttır.

Şömine Dekorasyonunda Bacanın Önemi

Şömine seçiminizde tasarımın bütünlülüğü için yapılacak baca sistemindeki hava akımı ile uyumlu olmalısı çok önemlidir. Odunlu şöminede yakılacak olan odunun dumanları bulunduğu alanı boğmadan ateşini sürekli devam ettirmesi gerekir. Göz önünde bulundurulması gereken önemli nokta da şöminelerin yerleşeceği alanın izolasyonunda kullanılacak yapı malzemesinin sıcaklılığa direnci, kullanılacak odunun cinsi ve diğer tercih edilecek yakıtların da ateş yanmaya başladığında etrafa zarar vermeyen, güvenli bir alan sunacak türden olması gerekmektedir.

Şöminenin garanti belgesi, TSE belgesi, CE belgesi ve uyumluluk belgesine sahip olmasını göz önünde bulundurmak doğru bir tercih olacaktır.

Şömine Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Firma olarak güvenliğin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bunun için şömine kullanımında dikkat edilmesi gereken hususları sizler için sıraladık;

·         Şömineyi aşırı derecede ısıtılmamalıdır.

·         Çıra, çalı, kuru çitil, saman, karton vs. yakılmamalıdır.

·         Sömineye uygun odun, yakıt vs. kullanılmaldır.

·         Çöp atıkları, plastik ürünler vs. yakılmamalıdır.

·         Yanmakta olan şömineye dikkatsiz müdahalelerde bulunulmamalı ve çocuklar mutlaka uzak tutulmalıdır.

·         Ateş devamlı olarak yükseltilmemelidir.

·         Yanma havası girişleri asla değiştirilmemelidir.

·         Yanma bölmesi alanı sökülmemelidir. Bakımı düzgün olarak yapılmalıdır.

·         Yanma alanı dışına çıkacak şekilde ateş yakılmamalıdır. Ateş dengeli olmalıdır.

·         Yılda en az bir kere baca temizliği yapılmaldır.

Salon ve Balkon dekorasyonunda Şömineli özgün tasarımlar genellikle tercih edilmez. En büyük sebebi de temizlenmesidir.Şömineler daha çok köy evi, kır evi gibi müstakil evlerde tercih edilmektedir. Fakat elektronik, Doğalgazlı şöminelerin kullanım kolaylığı ve temizliğe ihtiyacı olmaması ve son zamanlarda şık tasarımlara sahip olmalarından dolayı sizde ev salonlarınız için harika bir şeçim olabilir.

Ankara Eray Grup olarak bizler 27 yılı aşmış şömine dekorasyonu tecrübesiyle sizlere Ankara’nın her ilçesine şömine dekorasyonu, barbekü dekorasyonu uygulamaları ile salonlarda ve balkonlarda ya da istediğiniz mekanlarda kaliteli hizmetler sunmaktayız. Müşteri menuniyeti merkezli çalışma prensibini benimseyerek, müşterilerimiz için en uygunu ve doğrusunu yapmaya çalışmaktayız. Yaptığımız tüm uygulama ve işlemlerde kaliteli malzeme ve işçilik, olmazsa olmazlarımızdır. Ankara Şömine dekorasyonu hakkında bilgi almak ve diğer ayrıntılar için bizimle irtiabat kurabilirsiniz.

Diğer Hizmetlerimiz

Ahşap Dekorasyonu: https://www.eraygrup.com/hizmetlerimiz/ahsap-dekorasyon-ankara

Niş Duvar Dekorasyonu: https://www.eraygrup.com/hizmetlerimiz/nis-duvar-ici-dekorasyonu-modelleri-ankara

TV Ünitesi Modelleri: https://www.eraygrup.com/hizmetlerimiz/duvar-unitesi-modelleri-tv-unitesi