İç Oda Kapılarında Ahşap Kapıların Önemi

İç Oda Kapılarında Ahşap Kapıların Önemi
29
Eylül
2020
Gönderen: Eray Grup Tarih: 29 Eylül 2020

İç oda kapı modelleri farklı zevklere ve farklı tarzlara hitap edecek şekilde firmalar tarafından üretilir. En şık ve güzel tasarımlar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İç oda kapı modelleri farklı zevklere ve farklı tarzlara hitap edecek şekilde firmalar tarafından üretilir. Oda kapı fiyatları ise bu bağlamda kullanılacak kaplama çeşidine göre değişkenlik göstermektedir. Camlı iç kapı modelleri, camsız iç kapı modelleri, modern oda kapıları ve en ucuz iç kapılar olmak üzere farklı çeşitlerimiz için firmaların web sitelerinin inceleyebilir, firmayı ziyaret ederek yakından görebilir ya da iletişime geçebilirsiniz.

Günümüzde bir çok kapı modeli bulunmaktadır. Kapı modelleri farklı fiyatlarda sizlere sunulmaktadır. Kullanılan malzemenin özelliğine bağlı olarak ahşap kaplama kapıların fiyatları değişkenlik göstermektedir.

İç oda kapı modelleri;

  • Lake kapı
  • Laminat kapı
  • Amerikan kapı
  • PVC kaplama kapı
  • Melamin Kapı
  • MDF Kapı
  • Kompozit Kapı olarak sıralayabiliriz.

İdeal Kapı Ölçüsü Nedir?

  • Standart iç oda kapısı ölçüsü: 90cm x 210cm’dir. (Salon, oda, mutfak kapı ölçüsü)
  • En dar iç oda kapısı ölçüsü: 70cm x 205cm’dir. (WC kapı ölçüleri)

İç kapı özellikleri nasıl olmalıdır?

  • Görsel olarak çok kaliteli olmalıdır.
  • Çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklı olmalıdır.
  • Farklı modellerde üretilebilmelidir.
  • Farklı renklerde üretilebilmelidir.
  • Neme ve suya karşı dayanıklı olmalıdır.
  • Uzun ömürlü olmalıdır.

İç  Oda Kapı Modellerini Yakından Tanıyalım;

Lake Kapı

Lake, parlak kimyasal bir mobilya cilasına verilen addır. Renkli ya da renksiz olabilir. Lake uygulamasının pürüzsüz görünümü sayesinde basit bir ahşap parçasını muhteşem bir mobilyaya dönüştürebilir. Lake kapı yüzeyi, ham MDF düz panel veya üzerine CNC tezgahında motif verilmiş bir panel olabilir. Oda ve WC kapısı olarak istenilen boyutlarda üretilebilmektedir. Model ve desen çeşitlerine göre kafes camlı, çerçeve camlı, tek kanat ya da çift kanat olarak istenilen ölçülerde yapmak mümkündür.

Lake kapılar mobilya tipi kapı modellerine göre daha uygun fiyatlı ve şıktır. Lake kapılar havayla etkileşime girmediğinden oldukça sağlıklıdır. Hijyeniktir, montajı basittir. Lake boya ile boyanmış bir panel kapının temizliği, diğer kapılara göre daha kolaydır. Güneş ışıklarına, çizilmelere, darbelere karşı dayanıklıdır. Uzun ömürlüdür. Beyaz veya diğer renklerde uygulama yapılabilir.

Laminat Kapı

Günümüzde artan gürültü kirliliklerine karşı son teknoloji kullanılarak üretilen bu kapılar kolay montaj özelliğine sahiptir. Son yıllarda kullanım alanı hızla büyüyen laminat malzemesi en son olarak kapı sistemlerinde kullanılmaya başlamıştır. Kasası tümüyle özel maddeden üretildiğinden dolayı kapılar darbelerden ve dış etkenlerden korunmaktadır.

Yüksek basınca dirençli olarak üretilen bu kapılar son derece sağlam ve güvenlidir. Ayrıca yanmaya karşı da güvenlidir.  Özel malzemeden üretilen bu kapı sistemlerinde asla kırılma gibi olaylar oluşmaz.

Melamin Kapı 

Melamin kapı üretiminde kullanılan melamin, organik bir maddedir. Plastik madde üretiminde kullanılan endüstriyel kimyasal maddedir. Bu malzeme MDF üzerine ısı ile uygulanarak melamin levhalar elde edilir. Melamin kapı üretiminde bu levhalar kullanılır. Melamin kapı renkleri ve modelleri kullanılan panellere göre farklılık gösterir.

Melamin kapı yüzeyleri boya gerektirmez. Ahşap görünüşlü melamin kapılar diğer kapı modellerine göre ekonomiktir. Ahşap desenleri bulunmasından dolayı kapıya gerçek ahşap görünümü katar. Melamin kapılar kolay temizlenir, hijyeniktir ve dekoratiftir. Montajı kolay yapılır. Güneş ışıklarına ve çizilmelere, darbelere karşı dayanıklılığı diğer kapı çeşitlerine göre daha iyi düzeydedir. Uzun ömürlü bir kapıdır.

Lam Kapı

MDF, kelime anlamı ile orta sıklıkta lif levha anlamına gelmektedir. Odun ya da diğer selüloz bazlı hammaddelerden elde edilen liflerin belli bir nem derecesine kadar kurutulduktan sonra karakterli bir tutkal ile yapıştırarak sıcaklık ve basınç altında preslenmesiyle oluşan homojen yapıda levhadır.

Membran Kapı

Membran kapılar boya kullanılmadan üretilen üretilir. Membran kapı renklerinde zamanla kararma olmaz. Kapı üzerine boya da damlamış olsa kapıda boya olmadığı için etkileşmez ve kolay bir şekilde temizlenebilir.
Membran kapılar Amerikan kapılara göre içi daha dolu ve uzun ömürlü iç oda kapılarıdır.

Boyalı kapılarda kolayca oluşan çizikler membran kapılarda oluşmaz. Bunun nedeni MDF üzerindeki membran kaplamanın çizilmeye karşı yüzey dayanımının yüksek olmasından olur. Lakin bu membran oda kapıların zarar görmesi imkansız da değildir.

Amerikan Kapı

Amerikan Panel Kapı, genellikle Pres kapılardan sonra kullanılmaya başlanan kapılardır. Çoğunluk olarak Amerika'da kullanılmaktadır. Ahşap bir çerçevenin iki yüzüne doğal ağaç görünüşlü yapay panellerin monte edilmesiyle elde edilir. Bu panelleri, çeşitli formlarda görmekteyiz. Bu paneller MDF( Medium Density Fiberboard - Orta Yoğunluktaki Lifli Levha) denilen bir malzemeden yapılmaktadır. Bu panellerin modellerini firmamız belirleyerek müşterilerimizin beğenisine sunuyor. Firmalar, geniş model yelpazesi sunarak, müşterilerimize farklı natifler sunmaktadırlar.

Amerikan kapı, fiyatları ve model natifleri çeşitlilik bakımından tercih sebebidir. Uygun fiyatlı, hijyenik, kolay temizlenir, bakteri ve mikrop barındırmaz, talep edilen renge boyanabilir. Ayrıca, Amerikan kapılar hafiftir ve montajı da kolaydır. Amerikan kapılar, iç mekanlarda kullanım için çok uygundur.

Amerikan Panel Kapılar' ın genel özellikleri:

• Ekonomiktir.
• Nemden etkilenmez
• Çürüme yapmaz.
• Ergonomiktir.

PVC Kapı

Kapı yüzeylerinde kullanılan PVC(Polivinil Klorür), oldukça genel bir kullanım alanı olan plastiktir. Pencere ve kapı üretiminde kullanılan en yaygın ve en bilinen kimyasal bir malzemedir. PVC geri dönüşümlü olarak kullanılabilen bir malzeme olduğundan çevre dostudur bir üründür.

PVC panel kapı fiyatları, doğal ahşap kaplamalı diğer kapı modellerine göre ekonomiktir. PVC panel kapılar hijyeniktir kolay temizlenir, kapı modeli ve motif seçeneği fazladır.

Ve Ahşap Kapılar

İç mekan tasarımında kullanılan ahşap kapıların yüzeyi ahşap kaplamasından elde edilir, ağaç yüzeyleri makinalarla bazı işlemlerden geçirilerek belli kalınlıklarda doğal kaplamalar elde edilir. Kaplamalar  MDF üzerine özel işlem ile yapıştırılarak ahşap kaplamalı kapılarda kullanılan yüzey elde edilmektedir.

Yüzeylerine boya gerekmez, sadece cila uygulaması yapılır. Oda ve WC kapısı olarak istenilen ölçülerde üretilebilmektedir. Ayrıca çift kanat olarak istenilen boyutta üretmek mümkündür. Maaliyet açısından, komple masif diğer kapı modellerine göre daha ekonomiktir.

Doğal ahşap kaplama olduğundan görünüşü ahşap kapılardan farklı değildir, gerçek ağaç deseni görünümü verir. Şık ve hoş bir görüntüsü vardır. Bakımı kolay, hijyenik ve montajı kolaydır. Güneş ışınlarına ve çizilmelere, darbelere karşı dayanıklıdır. Uzun ömürlüdür. Çok natifli ahşap kaplama çeşitleri bulunmaktadır. Ahşap kapılar, iç mekanlarda kullanım için gayet uygundur.

Ev ve villa tadilatı ve dekorasyonu konusunda en iyi tadilat fiyatlarını sunan firmaların başında gelen Eray Grup, Ankara'da bütün ev ve villa tadilarında ve daire ve villa yapımında kalitenin gerçek adresidir. Sizleri de tanışmaya bekliyoruz.